Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 13:21

Glazbena škola Požega obilježila Svjetski Dan Down sindroma i ugostila učenike s Down sindromom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Glazbena škola Požega u holu škole organizirala je obilježavanje Svjetskog Dana Down sindroma i ugostila učenike s Down sindromom koji se školuju u požeškim OŠ Julija Kempfa i OŠ Dobriša Cesarić. Za njih su pripremili kulturno umjetnički program s recitacijama i nekoliko glazbenih brojeva koje su izveli učenici Glazbene škole. Sve goste i sudionike obilježavanja pozdravio je ravnatelj škole Alen Kovačević, mag. mus. i poželio im dobrodošlicu.

Glazbeni program najavila je Ana Helena Galić, psihologinja i voditeljica programa za učenike s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa i rekla nešto o Down sindromu. Program je započela Lucija Šeremet, učenica 1. razreda osnovne škole koja je na svojoj flauti odsvirati skladbu Patricie Westwood pod nazivom Sibirski Galop. Friedmannovu skladbu pod nazivom Wind odsvirala je Elia Subotić, učenica 2. razreda srednje škole na vibrafonu. Laura Vincer, učenica 3. razreda srednje škole izvela je na tubi skladbu pod nazivom Toccatina, hrvatskog skladatelja Davora Bobića.

Arija je vokalna skladba za solističko pjevanje uz instrumentalnu pratnju, a kako zvuči arija prikazala je Bjanka Gruičić, učenica 4. razreda srednje škole, koja je izvela Stizzoso, mio stizzoso, ariju Serpine iz opere Služavka gospodarica.

Između glazbenih brojeva učenici Glazbene škole pročitali su pisma roditelja koji su pisali svojoj djeci rođenoj s Down sindromom.

Kao pravci domaćini učenici maturanti Glazbene škole su za svoje nove prijatelje s Down sindromom pripremili i mali domjenak, sami su pripremali tople sendviče i napitke, te poklon paketiće.