Ponedjeljak, 21 Ožujak 2022 12:46

800 plesača gostovalo na dva plesna natjecanja u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda naš grad bio je domaćin dva velika plesna natjecanja. Ugostili smo oko 800 plesača iz 19 klubova iz tri države: Hrvatske, Bosne i Makedonije.

Plesni studio Marine Mihelčić i Plesni klub Boa organizatori su kvalifikacija za Svjetsko natjecanje u plesu DANCE WORLD CUP, a uz njega po drugi puta i domaćeg natjecanja CRO DANCE CHALLENGE.

Natjecanja je otvorio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević i svima poželio dobrodošlicu u naš grad te plesni uspjeh.

Organizatori zahvaljuju ovim putem gradu Požegi, županiji Požeško- Slavonskoj i Turističkoj zajednici grada na podršci i pomoći oko organizacije nezaboravnog plesnog vikenda u Š.D. Tomislav Pirc.

Bilo je teško odabrati najbolje u velikoj konkurenciji, a za to je bio zadužen renomirani panel sudaca: Mark Hindle- Engleska, Tamara Gjurchinovska – Makedonija i primabalerina HNK Zagreb – Edina Pličanić.

- Moramo naglasiti da je naš Plesni studio Marine Mihelčić sa preko 20 koreografija, bilo solo, duet ili grupe, izborio kvalifikaciju na Svjetsko prvenstvo u San Sebastian Španjolska krajem lipnja ove godine. Uz ovaj odličan rezultat uspjeli smo osvojiti i nekoliko posebnih nagrada tako da će neki od naših plesača dobiti i plaćene kotizacije od DWC-a za natjecanje u Španjolskoj. Ponosni smo jako na sve naše plesačice i plesače, kako zbog rezultata, tako i zbog truda i rada koje ulažu i zbog velike ljubavi prema plesu – ističu iz Plesnog studija Marine Mihelčić te dodaju kako se zahvaljuju svim klubovima koji su došli i podržali natjecanja te im čestitaju na ostvarenom uspjehu uz poruku: - Vidimo se u Španjolskoj krajem lipnja.