Nedjelja, 12 Prosinac 2021 09:32

Advent u pleterničkom Bećarskom šoru ugostio ribičke udruge i TS De Gotho

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNICA - Uslijedio je nastavak pleterničkog Adventa u Bećarskom šoru sa drugim izvođačima a za gastronomiju su ove večeri bili zadužene ribičke udruge. - Kroz ovaj advent želimo pokazati zajedništvo naših udruga, kulturno-umjetničkih društava, gradskih ustanova…i cijele naše lokalne zajednice – rekla je ovo sinoć gradonačelnica Pleternice Marija Šarić na još jednom adventskom druženju u Bećarskom šoru. Ali, ne samo zajedništvo. – Želimo također sve ono što imamo, što nasljeđujemo, sve naše običaje, staviti u funkciju turizma i upravo zato smo napravili ovaj Bećarski šor. Mi smo grad bećarca s muzejom bećarca, grad koji svoju baštinu kroz razne manifestacije predočava građanima. Na taj način ju čuvamo od zaborava – dodala je gradonačelnica Šarić.

DSCN9175

A u adventski program u Bećarskom šoru doista su se uključili mnogi – prošle subote to su bili lovci, ove adventske večeri ribiči a u iduću subotu u šoru će vatrogasci pokazati svoje umijeće. Naravno, tu su i kulturno-umjetnička društva pa je sinoć zaplesao i zapjevao KUD „Orljava”.

DSCN9178

Za dobru zabavu dodatno se brinuo kutjevački tamburaški sastav  De Gotho, koji znade dobro zaveseliti i ugrijati hladnu prosinačku noć.

 

Riblji paprikaš, pečene kobasice i slanina, krofne…kuhano vino i čaj, pivo…sve domaće, zagrijavali su posjetitelje kojih je, usprkos kiši i vjetru, u Bećarskom šoru bilo dosta. Jer, kad je loše vrijeme sprječavalo prave bećare da se idu zabaviti?

 

tekst i fotografije: Vesna MilkovićDSCN91711BecarskiSor