Subota, 16 Listopad 2021 10:18

Obilježen Međunarodni dan slijepih - Dan bijelog štapa

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Policijski službenici PU požeško-slavonske su posjetili Udrugu slijepih grada Požege i županije Požeško-slavonske  - 

U petak 15. listopada 2021. policijski službenici PU požeško-slavonske su posjetili Udrugu slijepih grada Požege i županije Požeško-slavonske te održali radni sastanak i obilježili  Međunarodni dan slijepih - Dan bijelog štapa koji se u svijetu obilježava s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba.

viber slika 2021 10 15 11 38 00 110

Tom prilikom su analizirane aktivnosti i  suradnja udruge i policije tijekom protekle godine koja je ocjenjena uspješnom unatoč ograničenjima vezanim za epidemiološku situaciju. Predstavnici udruge su u nekoliko navrata bili sudionici tribina, radnih sastanaka i edukacija bliskih tematici članova udruge što je zasigurno doprinijelo njihovom uključivanju u zajednicu, ali i kvaliteti provedenih aktivnosti. Tijekom prošle godine osigurano je povoljno stanje sigurnosti u pogledu osoba starije životne dobi, invalida te slijepih i slabovidnih osoba koje nisu bile česte žrtve kaznenih djela na području Policijske uprave požeško-slavonske. Zaključeno je da je nastavak suradnje i dalje potreban, a slijedeća aktivnost je planirana povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca te će se i ove godine obilježiti zajedničkim aktivnostima, odnosno nadzorom parkirališnih mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, ali i prigodnom edukacijom za djelatnike policije i ostalih žurnih službi na temu kako pristupiti i pomoći slijepim i slabovidnim osobama.

Na kraju sastanka dopredsjednik Udruge Goran Grgić, zahvalio je policijskim službenicima na posjeti i obilježavanju Dana bijelog štapa kao i za pomoć u radu udruge i pomoć pri uključivanju slijepih i slabovidnih osoba u društvenu zajednicu te uručio zahvalnicu policijskoj upravi i prigodne promidžbene materijale i sadržaje vezane za problematiku slijepih i slabovidnih osoba.