Utorak, 13 Srpanj 2021 10:54

Održane tradicionalne „Zlatne grive Zlatne doline - Mihaljevci 2021.”

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MIHALJEVCI - Nakon jednogodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, proteklog je vikenda u požeškom prigradskom naselju Mihaljevcima održana tradicionalna priredba „Zlatne grive Zlatne doline - Mihaljevci 2021.”

U sklopu spomenute priredbe održana je 17. revijalna utakmica u vožnji zaprega i 13. izložba konja, čiji je organizator Konjogojstvena udruga „Vallis Aurea” iz Požege.

U Mihaljevce su došli brojni gosti, među kojima predstavnici više konjogojskih udruga iz Slavonije i sjeverne Hrvatske, predsjednik Saveza hladnokrvnih konja RH Miško Šklempe, načelnik Sektora za stočarstvo Ministarstva poljoprivrede dr.sc. Mato Čačić i zamjenik gradonačelnika Požege, dr.sc. Borislav Miličević koji je i otvorio manifestaciju.

- Pozdravljam vas u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i Grada Požege koji će i ubuduće podupirati rad Konjogojstvene udruge Vallis Aurea Požega i davati podršku ovoj manifestaciji – rekao je Miličević.

Već po tradiciji, u Mihaljevcima je birana i najljepša svatovska zaprega, a ove godine je ta laskava ‘titula’ pripala zaprezi Branka Tijana. Drugo mjesto pripalo je zaprezi Josipa Sabljaka, a treće Zdravku Bićaniću.

Održane su i utakmica preciznosti, utakmica brzine, natjecanje u jahanju te natjecanje u vuči klade s jednim konjem i parom konja.

Autor: Vanja Protić