Subota, 12 Lipanj 2021 12:30

Akcija Marijinih obroka požeških Kanižlićevaca za hranu školskoj djeci u Liberiji

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA -  U novoj akciji za Marijine obroke požeška OŠ Antuna Kanižlića održala je višednevne aktivnosti. Od  četvrtka 10. lipnja u dopodnevnim satima od 9 do 12 sati volonteri OŠ Antuna Kanižlića, Požega u okviru humanitarne akcije "Gladnoj djeci za školski obrok - Marijini obroci" organizirali su akciju prikupljanja sredstava na štandu u pješačkoj zoni. Uz promidžbeni materijal o Marijinim obrocima imali su u ponudi i sadnice sobnog i vrtnog cvijeća koje ste mogli ponijeti svojim kućama ili nabaviti zdravi eko čaj na štandu sve do subote.

Novčana donacija bit će uplaćena na račun udruge Marijini obroci Hrvatska te proslijeđena školskoj kuhinji u LIberiji kojoj je Škola Antuna Kanižlića stalni sponzor. U liberijskoj se školi, koja nosi i ime Antuna Kanižlića, trenutno školuje 201 dijete. Da bi jedno dijete svakodnevno primalo obrok na mjestu školovanja tijekom cijele godine potrebno je samo 132 kn.

 - Hvala Vam što podržavate našu akciju i nastojanja da prikupimo dovoljno donacija i osiguramo hranu kronično izgladnjeloj djeci u Liberiji - kažu volonteri koje smo zatekli i u subotu 12. lipnja na štandu, ali zadovoljni jer su gotovo sve presadnice prodali zainteresiranim građanima.