Srijeda, 09 Lipanj 2021 08:09

Izlet požeških planinara HPD Sokolovac na Krndiju

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

U koordinaciji s PD "Krndija" HPD "Sokolovac" Požega odradio je prvu nedjelju u lipnju  još jedan  nadasve zanimljiv i poučan izlet. I ovaj put krenuli su auto-posadama prema planinarskoj kući Londžica na Krndiji. Nakon 45-minuta  ugodne vožnje  parkiramo aute  u blizini  planinarske kuće. Slijedi riječ dobrodošlice i par rečenica  od strane domaćina gdje se upoznaje s rutom  današnjeg  pohoda.
Izlet 28. Antunovski piknik 06.06.201 4 - Dio  nas odlučuje se za dužu turu, kodnog imena ruta 201 u trajanju od pet sati:planinarska kuća-Ivina vrela-Bedem grad-planinarska kuća..Na kraju se zbog kišovitog vremena ruta odužila na preko šest sati. Drugi dio odlazi na kraću turu:kružna tura od planinarske kuće prema KT crna klada i nazad u trajanju od tri sata. Cijelim putem pratila nas je kiša no to nas nije spriječilo da  uživamo u prelijepim predjelima Krndije. Svaka kap kiše i grumen blata na gojzericama dali su nam dodatnu snagu da nakon šest sati hodanja konačno ugledamo  cilj i osjetimo  miris ukusno  i sa srcem pripravitog čobanca kojim je domaćin  na svoj trošak pripravio za sve sudionike pohoda. Na Antunovskom pikniku sudjelovalo je više planinarskih udruga i trinaest članova našeg društva. U šest sati prohodali smo cca devetnaest kilometara i od strane organizatora dobili zahvalnicu,brošure društva i bedževe - istakao je predsjednik društva Bruno Horvat.Izlet 28. Antunovski piknik 06.06.201 3

.Vrijedni članovi PD "Krndija" trasirali su dužu dionicu za potrebe dvadeset i osmog Antunovskog piknika te je tako članovima HPŠD Sokolovac pripala čast  prvih koji su je pohodili. Vodič izleta je bio Dragan Davidović.