Utorak, 01 Prosinac 2020 15:30

Udruga Osoba s invaliditetom OSI radi u novom, uređenom i prilagođenom prostoru

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Udruga Osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije OSI od sada radi i djeluje u novom prostoru. Ovaj znatno reprezentativniji i novo uređeni prostor zahvaljujući gradu Požegi sada imaju u centru grada, Ulici Antuna Kanižlića (bivši Turistički ured grada Požege). Otvorenju novo uređenog prostora i blagoslovu nazočili su požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić i zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović.

Svoje zadovoljstvo i zahvalu na ovom novom prostoru koji će za ovu vrlo aktivnu udrugu puno značiti istakla je na početku otvorenja predsjednica OSI Jelosavka Jakovljević: - Pozdravljam vas sve u ovim našim novim i većim prostorima, koje smo konačno dočekali, u kojima ćemo moći svim svojim članovima i sve osobe s invaliditetom stvoriti jedan drugi dom. Ovo će biti prostor gdje će se oni osjećati ugodno, vratiti si duh nade, istinske sreće koji smo mi kroz posljednjih dva mjeseca vidjeli u njihovim očima na našim radionicama. Radost zbog zajedništva i što to mogu podijeliti jedni s drugima. Zahvaljujem gradonačelniku Puljašiću na dodijeljenom prostoru, sredstvima za uređenje i posebnu prilagodbu za osobe s invaliditetom. Vjerujte učinili ste veliko i dobro djelo upravo u vrijeme kada svi naši članovi svoje srce pripravljaju za Advent, Božić i posebnu bliskost, bez obzira na trenutnu situaciju. Zahvaljujem i dožupanu Neferoviću i Požeško-slavonskoj županiji na svemu što činite za našu udrugu. Mi ćemo i dalje činiti sve što se od nas očekuje i budemo mogli, za osobe s invaliditetom i njihovu inkluziju u društvo, jer vjerujte osobe s invaliditetom znaju i mogu puno ponuditi društvu. Kroz nekoliko projekata, moram s ponosom to istaći, naša udruga nastoji biti ne promatrač, nego aktivni akter u društvu i zaposliti što više osoba s invaliditetom. Trenutno zapošljavamo 45 osoba i djelujemo kao jedna mala tvrtka, a to je za nas i društvo u cjelini puno. Mi ćemo nastojati rasti i dalje a od vas molim da nam budete vjetar u leđa.

Sve okupljene u malom broju zbog epidemioloških mjera pozdravio je gradonačelnik Puljašić: - Ovo je jedna od najaktivnijih udruga u našem gradu a mislim i u županiji. Naravno da smo objeručke prihvatili da ovaj prostor uredimo i prilagodimo osobama s invaliditetom jer vi radite ono što je smisao regionalne i lokalne samouprave i pomažete osobama s invaliditetom. Te osobe su svakako u interesu i središtu našeg društva i bit ćete i ubuduće. Ne sumnjam da ćete vi sigurno sada pojačati svoje aktivnosti uz svesrdnu našu podršku. Veselim se budućoj suradnji i računajte na svoj grad Požegu.

Svoje pozdrave i podršku radu OSI uputio je i dožupan Neferović: - Ovaj prostor će svakako biti na zadovoljstvo vaših članova, osoba s invaliditetom u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji i vašeg rada kao udruge. Sigurno je važno da će vam ovaj prostor olakšati rad i predstavljati jedno mjesto gdje ćete se moći okupiti i realizirati svoje projekte tijekom godine. Na tome vam čestitam.

Prostor i sve koji će u njemu raditi, boraviti i smatrati ga svojim drugim domom, nakon molitve blagoslovio je ravnatelj Caritasa Požeške biskupije vlč. Ivan Popić.