Srijeda, 09 Rujan 2020 21:26

Zajedno možemo više - faza II osigurava posao za 50 teže zapošljivih žena

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POČETNA KONFERENCIJA NOVOG PROJEKTA UDRUGE VELIČANKA IZ VELIKE -

VELIKA - Udruga Veličanka iznimno je ponosna na odobrenje druge faze projekta „ZAŽELI – program zapošljavanja žena – faza II“. Udruga je 21.07.2020. kao korisnik sredstava potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ za provođenje projekta Zajedno možemo više! – faza II sa Upravljačkim tijelom Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Početna konferencija održana je u Društvenom domu Velika uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog korona krize. Partneri u projektu su Općina Velika, Općina Kaptol, Općina Čaglin, Općina Jakšić, Općina Brestovac, Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.565.660,00 kuna.
Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).
Cilj projekta je pridonijeti smanjenju broja i jačanju kapaciteta – znanja, vještina i konkurentnosti nezaposlenih, teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području Požeško-slavonske županije kroz osposobljavanje i integraciju na tržištu rada.
- Ciljnu skupinu projekta čine 50 nezaposlenih žena, te se računa na minimalno 300 krajnjih korisnika uključenih u projektne aktivnosti.
Projekt je dizajniran s ciljem pružanja podrške i pomoći starijim i nemoćnim osobama te kako bi se otvorio put zapošljivosti teže zapošljivoj skupini žena, koje će se tokom projektnih aktivnosti i osposobiti/obrazovati za rad.
Presudan faktor odobrenja projekta bio je uspješan tim Udruge, koji su zajedničkim snagama pridonijeli realizaciji projektne ideje. Bez dobrih suradnika, nema ni uspjeha. Formula uspjeha -  zajednički rad urodila je uspjehom! Projektom je Udruga dobila priliku za rast i razvoj koju jedva čeka iskoristiti - istakao je predsjednik Udruge Veličanka Stanko Raguž, koji je istakao da je posebno ponosan što u svim dosadašnjim projektima nije bilo pritužbi na zaposlenike od strane korisnika, niti žalbi na usluge koje su pružali za nekoliko stotina starijih, nemoćnih i bolesnih stanovnika u pet općina Požeštine. Izrazio je svoje zadovoljstvo što sve zaposlene žene dolaze iz sredina partnera na projektu, Općina Velika, Kaptol, Čaglin, Jakšić i Brestovac.

Svoje zadovoljstvo ovim projektom i kao partner a posebno što se zaposlilo 50 žena koje su bile u evidenciji nezaposlenih i u kategoriji teže zapošljivih osoba, rekla je predstojnica požeškog ureda HZZZ Jasminka Antunović.

Sve sudionike konferencije je kao domaćin pozdravio vršitelj dužnosti načelnika općine Velika Ivica Potočanac koji je pohvalio Udrugu Veličanka koja je svojim djelovanjem kroz projekte poboljšala standard ovih ruralnih općina, bilo kroz zapošljavanje teže zapošljivih žena, a još više kroz brigu za one starije i bolesne, kojima ta briga najviše treba.

Konferenciji su nazočili ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i direktor TZ Velika Tomislav Galić.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Udruge Veličanka

lenta