Utorak, 18 Kolovoz 2020 14:01

Brži i spremniji rad osigurat će Ronilačkom klubu Požega novo nabavljeni kompresor za punjenje boca za ronjenje

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA -  Nakon što su prije nekoliko godina u provali i teškoj krađi ostali bez cjelokupne opreme, Ronilački klub Požega niz godina se snalazio na razne načine. Dio opreme su dobili raznim donacijama, pokušavali nastaviti sa što boljim radom, a boce za ronjenje punili su im u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege. Kako nemaju veliki broj boca sa zrakom za ronjenje, stalno su bili na putovanju prema punjenu boca i vožnji do korištenja. Posebno su morali voditi računa i o uvijek obvezi spremnosti opreme i napunjenih boca za ronjenje za neku situaciju u nesreći na vodama, akcidentima na vodi kada su se aktivirali i djelovali po nalogu Civilne zaštite ili u koordinaciji s HGSS u potragama i spašavanju.

Nekoliko godina su prikupljali potrebnu opremu, zahvalni su svim do sada donatorima koji su pomogli, no najviše opreme su nabavljali i kupovali sami članovi Ronilačkog kluba Požega. Danas klub ima 22 člana i aktivno radi u sklopu svog Ronilačkog saveza RH, Požeškog sportskog saveza, Grada Požege i Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima grada Požege. Sa svima odlično surađuju i svi oni su im oslonac i pomoć u radu. U međuvremenu su od Ministarstva financija dobili i dva kontejnera koja su smjestili uz Požeške bazene i u koje su smjestili svu potrebnu opremu i imaju prostorije za rada. Omogućeno im je da treniraju na bazenima i svladavaju nužni dio obuke, dok dio održavaju na jezerima i moru.

Sa svim dosadašnjim radom upoznali su nas na prezentaciji rada novog kompresora za punjenje boca za disanje pod vodom, predsjednik kluba Boris Knez i  tajnik Zdenko Oroz. - Ovaj kompresor nam je nužno trebao i sada nam olakšava rad ali i čini spremnijim, jer svakih 20 minuta imamo po jednu bocu napunjenu i spremnu za djelovanje. Cijeli iznos za nabavku kompresora osigurali smo kroz donaciju pojedinaca i tvrtki a dobili smo i veliki popust od dobavljača koji je imao razumijevanja za naše potrebe. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli, a i vama medijima koji ste zainteresirali javnost za ovu našu akciju svojim objavama. Mi stvarno za ovaj klub dajemo puno, kao klub dajemo sve i cijeloj zajednici, a ovo je bilo i jedno vraćanje zajednice našem klubu i nama. Na primjer jedno ronilačko odijelo dođe oko 1.800 kuna, koje nekada poderemo u akciji, a ostala oprema je još i skuplja. Kroz ovu akciju prikupljamo i sredstva za nabavku radnih odijela.

Do kraja mjeseca tajnik Oroz ide na obuku za instruktora ronjenja, pa se uskoro očekuje i jedna grupa polaznika za školu ronjenja, koja će se održavati na požeškim bazenima te dio na terenu a i završni ispit održao bi se na moru. Želja im je u klubu da što više mladih uđe u klub i nauči ronjenje.

Posebno su se zahvalili svim donatorima u ovoj akciji, koju je skromnom donacijom podržala i Agencija za marketing i izdavaštvo Kruna, izdavač tjednika Kronika požeško-slavonska.