Srijeda, 05 Kolovoz 2020 14:11

Položeni vijenci u Dervišagi za poginule branitelje povodom obljetnice Oluje i Dana hrvatskih branitelja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

DERVIŠAGA - 25. obljetnicu VRO Oluja, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja svečano je obilježen i u Dervišagi, na inicijativu Mjesnog odbora i Udruge hrvatskih branitelja Dervišage. Položeni su vijenci na mjesnom groblju, zapaljene svijeće, uz molitvu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Program je započeo svetom misom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, a potom su obitelji te izaslanstva Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Požege te Mjesnog odbora i udruge branitelja položili vijence i zapalili svijeće. Vijence su položili i delegacije Vojarne 123. brigade i Policijske uprave požeško-slavonske.

Okupljenima se obratio predsjednik MO Dervišaga Željko Kurtušić, a svima na odazivu se zahvalio gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić ističući upravo ovu 25. godišnjicu koja mora biti početak novog zajedništva i borbe za bolji život svima, upravo onakvim kakvim su ga zamišljali branitelji koji su i život dali za slobodu i neovisnost hrvatske domovine.