Banner 750x94 Mali istraživaci

Tip 1 Baner

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 10:18

Brojne aktivnosti društva se nastavljaju na koncertnoj, likovnoj, ali i izdavačkoj sceni

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA „VILA VELEBITA“ POŽEGA -

SKENDEROVCI – Redovna godišnja skupština Ličkog zavičajnog društva„Vila Velebita“ iz Požege održana je na izletištu Voćarstva „Boić“ u Skenderovcima, gdje je za sve članove, trenutno društvo broji 80 članova i goste upriličeno cjelodnevno druženje. Skupštini su nazočili zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, te predstavnici ličkih zavičajnih udruga.

Predsjednik Vile Velebita Josip Fajdić iznio je izvještaje o radu, financijska izvješća, te predložio Plan rada za naredno razdoblje.Društvo karakteriziraju brojne aktivnosti, pa je dr. Fajdić u svom izvješću istakao veliki broj koncerata Mješovitog pjevačkog društva „Vila Velebita“ i njihovih prijateljskih društava u Požegi, Hrvatskoj i Europi u prošloj godini, gostovanje u Petrovaradinu s orkestrom Glazbene škole Požega, uz nekoliko recentnih likovnih izložbi poznatih akademskih umjetnika, njihova tradicionalna Likovna kolonija sa 26 slikara, a u tom razdoblju održano je i nekoliko promocija književnih uradaka, knjiga, monografija, zbirki i dr. Posebno je istakao izdavanje knjige "Leksikon zaslužnih Gospićana" koju je objavilo društvo, a već su održane promocije u Zagrebu, Gospiću, Ličkom Osiku i Požegi.

Vila Velebita je svog dugogodišnji suradnik u brojnim aktivnostima, od pjevačkih, sudjelovao je u radu pjevačkog zbora, do vinskih kao vinski kardinal, Vladimira Bauer, proglasila počasnim članom, o čemu je dobio i veliku Povelju.