Subota, 20 Lipanj 2020 15:10

Drugo mješovito natjecanje članova Matica umirovljenika općina i gradova u pikadu

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)

REDOVITE SPORTSKE AKTIVNOSTI MATICE UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE  -

KAPTOL - Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije kao organizator okupila je članove Matica umirovljenika naselja, općina i gradova, ukupno 12 matica, na 2. Županijskom natjecanju u gađanju na električnom pikadu. U Vatrogasnom domu u Kaptolu okupilo se 200-njak natjecatelja. Prije dvije godine uvedeno je ovo natjecanje s mješovitim ekipama, jer do tada su se natjecanja u pikadu organizirala za žene. Umjesto nekih zahtjevnijih disciplina koje su za umirovljenike teške, uvedeno je gađanje za pikado i za muške, koje je sada organizirano po drugi puta.

Organizaciju natjecanja sada je vodila i nova garnitura rukovodstva Matice umirovljenika županije na čelu s predsjednikom Nediljkom Nenadićem,a svesrdno mu je u tome pomagao, dosadašnji predsjednik Ivan Ronta, ovaj puta i u ulozi domaćina u svom Kaptolu.

Nakon cijelodopodnevnog natjecanja dobili smo i pobjednike u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Tako su kod ekipa najbolje bile članice MU Orljava Brestovac, druge MU Pleternica, a treći MU Požega. Među muškim ekipama najbolji su bili članovi MU Orljava Brestovac, drugi MU Kaptol, a treće mjesto MU Vetovo.

U pojedinačnoj konkurenciji kod žena najbolja je bila Nada Grgić, MU Orljava Brestovac, druga je Branka Valenta MU Pleternica, a treća je Slavica Markanjević MU Orljava Brestovac. Kod muških najbolji je Drago Perić MU Kaptol, drugi je Vladimir Grgić MU Orljava Brestovac, a treći je Dragan Kljajić MU Vetovo.