Utorak, 12 Svibanj 2020 11:52

Završen projekt „ZNANJEM DO ZAPOSLENJA“

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

Znanjem gornji

Proveden je jedan u nizu projekata usmjerenih razvoju zajednice kojim je omogućeno dugotrajno nezaposlenim osobama osposobljavanje za rad u zanimanju prema izboru.

Nositelj projekta, Požeško-slavonska županija je u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja Požeško-slavonske županije izradila i prijavila projektni prijedlog iz Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ koji je odobren i financiran u 100 % iznosu bespovratnim sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond – Učinkoviti ljudski potencijali.

Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Ukupna vrijednost projekta je 1.015.889,86 kn.

Bespovratnim sredstvima su financirani verificirani programi osposobljavanja za rad za 38 osoba s područja Požege i Pakraca;24 osobe su osposobljene za rad u zanimanju Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba, 5 osoba za rad u zanimanju Rukovatelj/ica građevinskim strojevima i 9 osoba za rad u zanimanju Knjigovođa/ tkinja.

Uz certificirane programe osposobljavanja polaznici/ ce su prolazili radionice osnaživanja komunikacijskih i osobnih vještina pod vodstvom stručnjaka psihologa, stručnjaka iz Centra za socijalnu skrb te stručnjaka iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Stručna znanja upotpunjena su informatičkim znanjima, a polaznicima su za te radionice osigurani tableti koje su dobili u trajno vlasništvo.

Svoje unikatne talente polaznici su pokazali na radionicama izrade nakita, crtanja i slikanja i digitalne fotografije koje su usavršili tijekom dvodnevnog putovanja u Viroviticu u udrugu koja se bavi razvojem kreativnih vještina.

Slika 2

Dojmovi polaznica programa osposobljavanja :

Valentić Ivana : „… Ja sam izabrala edukaciju zbog promjene posla; puno sam naučila na predavanjima i praksi i stekla povjerenje korisnika. Volim pomagati drugima i voljela bih nastaviti raditi u tom zanimanju!“ - polaznica programa osposobljavanja Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba.

Smojver Ana : „ … Oduvijek me privlačio posao njege, ali me odbijala cijena tečaja! … Naučila sam puno i nadam se zaposlenju u našoj državi!“ - polaznica programa osposobljavanja Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba.

Milinković Sanela : „ … Dobro organizirano, moji dojmovi su vrlo pozitivni. Način rada, pripremljenost, trud koji ulaže profesorica su za svaku pohvalu. Tako da mogu reći da sam zadovoljna. Svrha tečaja, što se mene tiče, ispunjena.“ – polaznica programa osposobljavanja Knjigovođa/ tkinja.

Toman Anamarija : „ … Donosi mi mogućnost da lakše nađem posao. Ekipa je bila super, naučila sam puno toga o stvarima koje nisam znala i da mogu išla bih opet! …“ - polaznica programa osposobljavanja Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba.

Požeško-slavonska županija se zahvaljuje na suradnji Partnerima Centrima za socijalnu skrb iz Požege i Pakraca, svim suradnicima u provedbi projektnih aktivnosti i svima polaznicima koji su marljivo odrađivali svoje obveze.

znanjem donji