Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Petak, 18 Listopad 2019 12:17

Dan kruha proslavili najmlađi Lipičani u Dječjem vrtiću Kockica!

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Najmlađi Lipičani proslavili su Dan kruha u dječjem vrtiću „Kockica“ Lipik. Kao i svake godine u ovo vrijeme mali polaznici dječjeg vrtića i njihovi roditelji pripremili su obilje slatkih i slanih pekarskih proizvoda kako bi dostojno proslavili Dan Kruha, a srednja i starija vrtićka grupa izvele su dvije pjesme i recitacije posvećene kruhu koje su uvježbali sa svojim odgojiteljicama Ivanom Hlebec, Aleksandrom Skalak, Manuelom Horvat i Tanjom Lneniček.

Dječji vrtić pohodio je i lipički župnik Roko Ivanović koji je blagoslovio male vrtićarce, njihove odgojiteljice, osoblje vrtića i pekarskim proizvodima bogatu trpezu za kojom su poslije zajedno blagovali.

Dan kruha proslavile su i prva i druga mješovita skupina u Dječjem vrtiću Kockica u Poljani, a proslavi su se priključili i roditelji i bake druge mješovite skupine na radionici u okviru koje su izrađivali kruh i pekarske proizvode.

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Na današnji dan (17. listopad) svake godine, Dan kruha obilježava se u vrtićima, školama, učeničkim domovima i institucijama koje se bave djecom, a povezan je sa Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti.

U dane kruha djecu se upoznaje s biljnim vrstama određenog kraja, prehranom stanovništva i prehrambenim navikama kroz povijest, a svrha Dana kruha je i da bi se kod djece pobudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi njihovi vršnjaci gladni.