Petak, 18 Listopad 2019 09:58

Na ovogodišnjem Grahfestu očekuje se stotinjak natjecatelja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

11. SAJAM SLAVONSKI BANOVAC
PAKRAC - Ovoga vikenda u Pakracu održati će se 11. Sajam Slavonski banovac, cjelodnevna gastro – turistička manifestacija, u organizaciji Grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca, Poduzetničkog centra Pakrac i Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, s početkom u 10 sati. Podsjećamo da će zbog radova na uređenju središnjeg pakračkog Trga bana Josipa Jelačića, ovogodišnji 11. po redu Sajam Slavonski banovac bit održan u Ulici Matice hrvatske i na prostoru oko Gradske tržnice.

Prema najavama i dosadašnjim potvrđenim prijavama za sudjelovanje, ovo će biti rekordan Sajam po broju izlagača. Svoje sudjelovanje je potvrdilo više od 100 izlagača iz cijele kontinentalne Hrvatske što je za 20-ak više u odnosu na lanjski Sajam.
Posjetitelje ove subote u Pakracu očekuje vrlo bogata i raznolika gastronomska i ugostiteljska ponuda, zabavni i edukacijski sadržaji, izložbeno – prodajni štandovi, tradicionalni Grahfest – natjecanje u kuhanju graha, stručno predavanje, srednjovjekovni povijesni program, ponuda u krčmi „Kod veprove glave“, ali i kutak za djecu i mlade, lunapark te večernji koncert Zlatka Pejakovića.
Sajam počinje u 10 sati degustacijom, prodajom i promocijom proizvoda na sajamskim štandovima, a u 11 sati će u organizaciji Poduzetničkog centra Pakrac, u velikoj vijećnici zgrade gradske uprave na Trgu bana J. Jelačića biti održano stručno predavanje na temu „Potpore ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

I ovogodišnji Sajam će imati međunarodni karakter. Zemlja partner je Slovačka koju će predstavljati gradovi Dolny Kubin i Revuca i općina Jasenova, a međunarodni ton Sajmu dati će i gosti iz prijateljske općine Dobretići (BiH).

U 15 sati započinje tradicionalni 5. po red Grahfest - natjecanje u kuhanju graha kojeg organizira Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika. I ovdje možemo najaviti da ćemo imati rekordan odaziv jer je do 15.10. sudjelovanje već prijavilo 86 ekipa. U sklopu Grahfesta, i ove godine će se na Sajmu predstaviti obrtnici iz cijele Hrvatske i to na Eno - gastro prezentaciji na kojoj su svoje sudjelovanje potvrdili obrtnici iz Metkovića, Imotskog, Kaštela, Trogira, Splita, Vrbovskog, Siska, Stubičkih Toplica, Karlovca, Krapinskih Toplica, Slunja, Duge Rese, Petrinje, Vukovara, Gline, Topuskog, Novog Marofa i Požege te članovi Obrtničkih komora Splitsko – dalmatinske i Bjelovarsko – bilogorske županije.