Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 17:14

8. humanitarni malonogometni turnir Nisi sam

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Pripreman više od mjesec dana, u subotu, 9. veljače održan je osmi po redu humanitarni malonogometni turnir Nisi sam. Kao i prošle godine, u organizaciji Katoličke gimnazije u Požegi i Caritasa požeške biskupije, a koordinatorstvom prof. Marija Raguža i njegovih najbližih suradnika, turnir se organizirao za pomoć teško bolesnom petogodišnjem dječaku Gabrijelu Zečević-Tadić iz Okučana. Natjecanje se održalo u Školskoj sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj gdje se u organizaciju, osim veličke škole, uključila i općina Velika. Turnir je službeno otvorio tajnik Caritasa Požeške biskupije Ivica Rajkovača.

Na turniru je u natjecateljskom dijelu sudjelovalo 16 ekipa iz čak četiri županije – Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Bjelovarsko-bilogorske te četiri ekipe – djevojčice OŠ Ivana Gorana Kovačića i djevojke Katoličke gimnazije te učenici Katoličke osnovne škole protiv učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Velike – koji su odigrali dvije utakmice revijalnog karaktera. U sustavu turnira sudjelovalo je dvjestotinjak djevojčica i dječaka, a odigrane su 34 utakmice. Napomenimo da su utakmice u humanitarne svrhe sudili su suci Dino Gajić, maturant naše škole, Marko Zeba i Jozo Brezicki.

Kroz odlične 32 utakmice najspretnijma su se pokazale ekipe HNK Željezničara iz Slavonskog Broda, HNK Daruvara i NK Slavonije iz Požege. Prvo mjesto na kraju 8. humanitarnog turnira Nisi sam osvojila ekipa HNK Željezničara koja je pobijedila ekipu HNK Daruvara 2 u lutriji penala. Za treće mjesto igrali su NK Slavonija 2 i HNK Daruvar 3 u kojoj su se spretnijima pokazali Požežani. Lukas Tutić iz ekipe Daruvara 2 proglašen je najboljim strijelcem turnira s osam postignutih pogodaka, najboljim vratarom proglašen je Gabrijel Vukasović, a za najboljeg igrača turnira organizator je proglasio odličnog Petra Odobašića iz pobjedničke ekipe HNK Željezničar. Veliku gestu iskazali su osmogodišnji vratar Gabrijel Vukasović koji je svoju zasluženu statuu poklonio svome teško bolesnom imenjaku Gabrijelu te trener pobjedničke ekipe koji je također svoju medalju poklonio Gabrijelu.

Pehare za prva četiri mjesta i statue za najbolje pojedince dodijelio je biskup Antun Škvorčević koji je pobjednicima turnira uručio i biskupijske medalje. Medalje za prva četiri mjesta dodijelio je načelnik Općine Velika Vlado Boban, a zahvalnicu za odličnu suradnju načelniku Bobanu dodijelio je ravnatelj Caritasa požeške biskupije vlč. Ivan Popić. U odličnu organizaciju 8. turnira Nisi sam i ove su se godine uključili bivši učenici škole Ivan Čuljak, Emi Majin i Ana Grgić, kao i velik broj učenika koji su se na razne načine uključili u organizaciju. Prije završne zajedničke fotografije prigodne darove malom Gabrijelu uručili su spomenuti bivši učenici Katoličke gimnazije.

Kao i proteklih godina humanitarna akcija će se nastaviti do kraja mjeseca ožujka do kada se sva sredstva mogu uplatiti na račun PRIVREDNE BANKE s naznakom ZA GABRIJELA: HR4223860021130011296.

REZULTATI ZAVRŠNICE

POLUFINALA

HNK DARUVAR 2 – HNK DARUVAR 3            0:0 (4:3)

NK SLAVONIJA 2 – HNK ŽELJEZNIČAR          0:2

UTAKMICA ZA 3 MJESTO

HNK DARUVAR 3 – NK SLAVONIJA 2             0:4

FINALE

HNK DARUVAR 2 – HNK ŽELJEZNIČAR         1:1 (2:3)

Foto: Magdalena Černušak i Karlo Bleiziffer, Tekst: Miroslav Paulić