Srijeda, 31 Listopad 2012 00:22

Za predsjednika Zvonko Čorak

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OSNIVAČKA SKUPŠTINA KOORDINACIJE MATICA UMIROVLJENIKA ŽUPANIJE -

POŽEGA – Na području županije djeluje i radi desetak Matica umirovljenika po gradovima i općinama, pa je na prijedlog inicijativnog odbora zbog koordinacije i boljeg rada došlo do formiranja Koordinacije Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije. Na osnivačkoj Skupštini u Požegi gdje su sve MU poslale po svoja tri delegata usvojeni su poslovnik i statut nove koordinacije, a za prvog predsjednika izabran je Zvonko Čorak iz Pleternice. Dopredsjednik će biti Ivan Katalinić iz Pakraca, tajnik Stjepan Marković iz Jakšića a blagajnica Mirjana Novaković iz Požege. U Upravni odbor izabrani su još Vjekoslav Poleto, Vladimir Grgić, Mara Šimić, Ivan Ronta, Jakob Ketović, Željko Peroutka, Željko Franculić i Niko Radunović.

PA214321Programom rada predviđen je niz aktivnosti za poboljšanje društvenog života umirovljenika, od obilježavanja dana starijih, organiziranja sportskih susreta, osnivanja raznih sekcija za glazbene, likovne i sportske aktivnosti.

Osnivačku skupštinu pozdravili su zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko.

Populacija umirovljenika ima određene probleme koje moramo zajednički rješavati, posebno poboljšati uvjete života i rada vaše organizacije. Umirovljenika će biti još i više i upravo tu intelektualnu snagu koja je neprocjenjiva moramo iskoristiti. Vaše znanje i iskustvo ne smije biti umirovljeno s vašim umirovljenjem nego usmjereno u poboljšanje društvenog života – istakao je gradonačelnik Ronko.

Novoizabrani predsjednik Zvonko Čorak istakao je svoju želju da Matice umirovljenika postanu prepoznate i od ostalih udruženja, udruga i društava. Predložio je da se Ivana Bereca, koji je dvadesetak godina bio aktivan u Matici umirovljenika izabere za počasnog predsjednika MU županije.