Ponedjeljak, 29 Listopad 2012 19:15

Ravnopravnost spolova promovirale u Kaznionici

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HRVATSKO ŽENSKO DRUŠTVO PLETERNICA ORGANIZIRALO TRIBINU -

POŽEGA - Osam žena stručnjakinja u različitim područjima, ispred Hrvatskog ženskog društva Pleternica, Udruge Zajednica iz Pleternice, Udruge mladih grada Pleternice Oppidum, te Povjerenstva za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije i same Županije održalo tribinu u Kaznionici u Požegi, Odjelu tretmana zatvorenica. Bila je to prva tribina od planirane tri koje su dio projekta „Žena 21. stoljeća – Pogled s više strana“, a koji financira Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.

Pravnica, socijalna radnica, sociologinja i kroatistica, psihologinja, ekonomistica, kineziologinja, katehetkinja te fonetičarka i trenerica govorništva pripremile su sedam prezentacija, svaka u svom području te vježbe zagrijavanja i povezivanja, osmislile rad u grupi i pokazale par vježbi za razgibavanje. Tribini se odazvalo preko 30 žena od njih otprilike 150 koje su na izdržavanju kazne u Kaznionici u Požegi, a sve su redom bile iznimno zadovoljne i rado bi sudjelovale u više ovakvih radionica.

- Željele smo se obratiti ženama – starima, mladima, obrazovanima, manje obrazovanima, zdravima, bolesnima, hendikepiranima, slobodnima i onima lišenih slobode te im ukazati na to koliko je nužno da se osvijeste i informiraju te svoju ravnopravnost realiziraju svakodnevno u svim sferama života - kazala je Magdalena Živković, psihologinja i idejna začetnica projekta.

Sljedeća tribina održava se 9. studenog u Dnevnom boravku za starije i nemoćne osobe u Pleternici, s početkom u 17 sati. ( M.M.)