Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 10:33

Najbrži Vedran Gračan iz Daruvara

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

5. MEMORIJALNA UTRKA „PAPUČKI CENER“ - 

VELIKA – Ukupno 52 trkača pojavilo se na startu 5. Memorijalne utrke „Papučki cener“ koja se trči povodom komemoracije za 11 poginulih hrvatskih branitelja na Bazi Papuk. Trči se od upravne zgrade Javne ustanove Park prirode Papuk sve do spomen obilježja, ukupne dužine od 10 kilometara. Organizatori utrke su Planinarsko društvo Mališčak Velika, Park prirode Papuk, Turistička zajednica općine Velika i općina Velika. Trčali su sportaši iz cijele kontinentalne Hrvatske od Zagreba, Varaždina, Karlovca, Osijeka i cijele Slavonije, a dosta je bilo kao i prijašnjih godina domaćih trkača iz Požeštine.

Najbrži koji je pretrčao svih deset kilometara uspona po makadamu i ledene ceste na Papuku, koji je bio pokriven snijegom i s temperaturama ispod nule bio je Vedran Gračan iz Daruvara: - Ja sam individualac, ne trčim za klub, iz obližnjeg Daruvara. Prvi puta trčim na Papučkom ceneru i zadovoljan sam što sam dosta brzo, ispod sat vremena istrčao ovu utrku po dosta zahtjevnoj i ledenoj stazi - rekao je još uvijek uspuhan, sa medaljom oko vrata i čajem za okrjepu ovogodišnji pobjednik.

Ubrzo nakon pobjednika stizali su i ostali trkači, a posla je bilo i za HGSS stanica Požega jer je jedan trkač doživio pad na stazi i ozljedu.

18. Memorijalni pohod na Anđinu baraku

Planinarsko društvo Mališčak organizira već osamnaest godina i planinarski pohod povodom stradavanja 11 hrvatskih branitelja kod Anđine barake na cesti koja silazi s baze Papuk. I ove godine stotinjak planinara uputilo se od 9 sati na pohod dug deset kilometara, od crkve sv. Augustina. Trasa pohoda kretala se preko Starog grada, Lapjaka, preko Nevoljaša. Za sve je na cilju, kod Anđine barake organizirana okrjepa, kruh i mast te topli čaj i kuhano vino.