Utorak, 24 Siječanj 2017 09:16

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Vandali razbili reklamni pano od TZ grada Požege

U razdoblju od 21. do 23. siječnja, u Požegi, u Ulici Kamenita vrata, nepoznati počinitelj (ili više njih) je razbio staklo na reklamnom panou u vlasništvu Turističke zajednice grada Požege. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava. 

Udario u psa koji je istrčao na cestu

U ponedjeljak, 23. siječnja, oko 13.15 sati, u Požegi, u Ulici svetog Roka, 69-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, udario je u psa koji je istrčao na kolnik i kojeg je bez nadzora ostavila 47-godišnja vlasnica protiv koje slijedi prekršajni nalog.

Vozio za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja "B" kategorijom

U utorak, 24. siječnja, oko 5.20 sati, u Pakracu, u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su zatekli 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, sisačkih registarskih oznaka, a za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati akcije za vrijeme Vincelova, 37-godišnjak napuhao 2,38 promila

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola. Tom prilikom je kontrolirano 117 vozača na prisutnost alkohola, utvrđeno je ukupno 15 kršenja prometnih propisa, od toga se pet prekršaja odnosilo na kršenje propisa vezanih za nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena na području Policijske postaje Pakrac kod 37-godišnjeg vozača i ona je iznosila 2,38 promila.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija