Petak, 16 Rujan 2016 09:32

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U pretrazi pronađeni oružje i streljivo

U četvrtak, 15. rujna, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području općine Brestovac u kojoj prebiva 54-godišnjak prilikom čega su pronašli pušku i streljivo koje je nepovlasno posjedovao. Također su prilikom pretrage pronađeni puška i revolver, a koje je nepovlasno posjedovao 61-godišnjak s područja Požege. Protiv oba počinitelja slijedi kaznena prijava.

Uhvaćeni provalnici u ugostiteljski objekt u Kaptolu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Kaptola, starosti 16 i 26 godina, koje se sumnjiči da su u noći sa subote na nedjelju, 9./10. rujna 2016. godine, u mjestu Kaptol, u Školskoj ulici, provalili u ugostiteljski objekt u vlasništvu 37-godišnjaka prilikom čega su otuđili prehrambene proizvode i piće. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Odavanje prosjačenju

U četvrtak, 15. rujna, policijski službenici su u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, zatekli 23-godišnjaka i 33-godišnjaka s područja Osijeka koji su dana 14. i 15. rujna na području gradova Pakraca i Lipika od građana tražili novac. Protiv njih je podnesen optužni prijedlog.

Vozio bez vozačke dozvole u pijanom stanju

U četvrtak, 15. rujna, oko 23.30 sati, u mjestu Vidovci, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-goidšnjaka koji je za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,95 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija