Utorak, 16 Kolovoz 2016 11:18

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Vozač Opel Vectre teško ozlijeđen

U subotu, 13. kolovoza, oko 20.20 sati, u mjestu Kaptol, u Veličkoj ulici, 23-godišnji vozač (0,44 promila) koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, austrijskih registarskih oznaka, na nepreglednom dijelu ceste je pretjecao osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 22-godišnjak 0,66 promila) koji je u tom trenutku skretao ulijevo a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do udara prednjim desnim dijelom „BMW“-a u lijevi bočni dio „Opel“-a koji je udario u stup prometnog znaka u vlasništvu ŽUC-a. U prometnoj nesreći 22-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv 23-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama u mjestu Boričevci, dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama u mjestu Novo Selo i u Pakracu u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, tri prometne nesreće s materijalnom štetom zabilježene su u Pleternici u Ulici Matije Gupca, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva te u mjestu Skenderovci, a dva bijega s mjesta prometne nesreće zabilježena su u Požegi u Osječkoj ulici te u mjestu Gradac.

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

U petak, 12. kolovoza, policijskim službenicima je prijavila 80-godišnjakinja s područja Kutjeva, da je u mjesecu lipnju ove godine, nepoznati počinitelj (ili više njih) na neutvrđeni način došao do njenih osobnih podataka te sklopio ugovor s telefonskim operaterom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepoznati počinitelj ukrao novčanik 46-godišnjakinji

U subotu, 13. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, u prodavaonici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti, novac i manja količina nakita u vlasništvu 46-godišnje prodavačice. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U petak, 12. kolovoza, oko 21 sat, u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske, 37-godišnjak (0,33 promila) je vikao i galamio, a prilikom postupanja policijski službenici su kod njega pronašli manju količinu marihuane. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Narušavanje javnog reda i mira

U nedjelju, 15. kolovoza, oko 19 sati, u mjestu Podgorje, 37-godišnjak (1,97 promila) je vikao i galamio te u dvorištu sa glazbene linije reproducirao glasnu glazbu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požar na otvorenom

U nedjelju, 14. kolovoza, oko 11 sati, u mjestu Vetovo, u Zagrebačkoj ulici, 37-godišnjak je izazvao požar na način da je zapalio granje koje se nalazilo uz rub ograde. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 14. kolovoza, oko 3.20 sati, u Lipiku, u Ulici Ivana Mažuranića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,81 promila . Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: arhivska fotografija