Srijeda, 10 Kolovoz 2016 10:05

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati počinitelj iz dvorišne prostorije ukrao mobitel 55-godišnjakinji

U utorak, 9. kolovoza, policijskim službenicima je prijavila 55-godišnjakinja da je u nedjelju, 7. kolovoza 2016. godine, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Novoselci, nepoznati počinitelj (ili više njih) iskoristio njenu odsutnost te iz nezaključane dvorišne prostorije otuđio mobitel marke „LG“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađeno oružje i streljivo

U utorak, 9. kolovoza, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Kutjeva u kojoj prebiva 50-godišnjak prilikom čega su pronašli veću količinu streljiva, četiri puške, nekoliko spremnika i optičkih ciljnika te sporogoreći štapin a koje je nepovlasno posjedovao zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predali eksplozivna sredstva

U utorak, 9. kolovoza, u mjestu Trenkovo, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima jednu ručnu bombu.
Istoga dana, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 11 ručnih bombi te veću količinu streljiva.
Eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona su pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Narušavao javni red i mir

U srijedu, 10. kolovoza, oko 0.40 sati, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, 21-godišnjak je iz kuće putem zvučnika puštao glasnu glazbu čime je remetio noćni mir i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tekst: Vanja Protić Foto: ilustrativna fotografija