Ponedjeljak, 30 Svibanj 2016 11:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Slala prijeteće poruke putem SMS-a i Vibera 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tijekom svibnja ove godine 25-godišnjakinja iz Zagreba anonimno putem SMS poruka i Viber profila slala prijeteće poruke 27-godišnjaku sa šireg područja Lipika tražeći od njega novac, zbog čega protiv nje slijedi kaznena prijava.

28-godišnjakinji sa tekućeg računa skinuto nekoliko tisuća kuna

U petak, 27. svibnja, policijskim službenicima je prijavila 28-godišnjakinja iz Lipika da ju je kontaktirala nepoznata osoba putem SMS poruke vezano za oglas o prodaji mobitela koji je objavila preko Internet stranice. Potom je od 28-godišnjakinje zatražila da joj elektroničkom poštom dostavi „fotografije obje strane svoje bankovne kartice“ kako bi joj prije primopredaje mogla uplatiti novčani iznos za mobitel, što je ona i učinila. Nepoznata osoba je zatim najvjerojatnije pomoću sigurnosnog broja koji piše na poleđini kartice otvorila PayPal račun i na njega prebacila iznos s tekućeg računa 28-godišnjakinje te je na taj način oštetila za nekoliko tisuća kuna.

Ponovno napominjemo da je i u ovom slučaju, kao i u puno drugih na području cijele RH, poruka poslana s broja čiji je pozivni +61 (Australija) te upozoravamo građane da ne šalju podatke sa svojih kartica jer time omogućuju skidanje novca s vlastitog računa budući da su na poleđini kartice kontrolne autorizacijske oznake.

Na benzinskoj postaji teretnim vozilom ozlijedio 75-godišnjaka koji je točio gorivo i pobjegao

U petak, 27. svibnja, oko 9.45 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici na prostoru benzinske postaje nepoznati vozač, nepoznatim teretnim vozilom lakše je ozlijedio 75-godišnjaka koji je točio gorivo i potom napustio mjesto prometne nesreće. Policijski službenici su ubrzo pronašli počinitelja, 46-godišnjeg vozača teretnog automobila marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka, te protiv njega slijedi prekršajna prijava.

U rano jutarnje sate vozio u alkoholiziranom stanju pa smješten na trežnjenje

U nedjelju, 29. svibnja, oko 3.30 sati u Požegi, u Ulici Pavla Radića policijski službenici su u prometu zaustavili 37-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW“, požeških registarskih oznaka, pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje). Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Dvije prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom između osobnih automobila. Prva se dogodila u petak 27. svibnja, oko 9.10 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, a druga sutradan oko 17.53 sati na županijskoj cesti u blizini mjesta Jakšić.

Dva narušavanja javnog reda i mira

U subotu, 28. svibnja, oko 10.30 sati u Pleternici u Mlinskoj ulici na prostoru benzinske postaje 60-godišnjak je verbalno napao 37-godišnjeg zaposlenika.

Dan kasnije u nedjelju oko16 sati u Požegi u Svetog Roka ulici 52-godišnjak, pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), u ugostiteljskom objektu je vikao i galamio te budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.  Protiv oba prekršitelja slijede prekršajne prijave.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija