Petak, 27 Svibanj 2016 09:50

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Iz zgrade u Babinom viru 32-godišnjaku ukrali zaključanog "Treka"

U razdoblju od 2. do 24. svibnja, u Požegi, u Ulici Vladimira Nazora iz zajedničkog podruma stambene zgrade nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je zaključani bicikl marke „Trek“ u vlasništvu 32-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovoga kaznenog djela.

Krivotvorenje isprava

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u razdoblju od 20. do 27. travnja 2016. godine na širem području Kutjeva 48-godišnjak, u dvorištu obiteljske kuće, na odjavljeni osobni automobil marke „Opel“ postavio nepripadajuće registarske oznake u namjeri da se njime koristi u prometu, zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Dvije dragovoljne predaje oružja

U srijedu, 25. svibnja, na području Pakraca ženska osoba koja je željela ostati anonimna predala je policijskim službenicima pet ručnih bombi, dok je isti dan na području Brestovca muškarac predao streljivo. Bombe i streljivo su pohranjeni te će naknadno biti uništeni.

Vozio u alkoholiziranom stanju od 1,57 promila

U četvrtak, 26. svibnja, oko 2.40 sati u Lipiku, u Ulici Matije Gupca policijski službenici su u prometu zaustavili 44-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,57 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tijekom razdoblja dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom između osobnih automobila. Prva se dogodila u srijedu 25. svibnja oko 11.45 sati u Požegi u Osječkoj ulici, a druga dan kasnije u četvrtak oko 10.45 sati u mjestu Draga.

Narušavanje javnog reda i mira

U srijedu, 25. svibnja, oko 19.40 sati u Požegi, u Ulici Vjekoslava Babukića u prostorijama Glazbene škole 35-godišnjak je vikom, galamom i svojim ponašanjem sprječavao održavanje koncerta. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija