Ponedjeljak, 11 Travanj 2016 11:17

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Vozač teretnog kamiona zadobio višestruke prijelome

U petak, 8. travnja, oko 10.05 sati, između mjesta Gradište i Bektež, 36-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“, slatinskih registarskih oznaka, kojemu je bila pridodana poluprikolica, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, uslijed čega je došlo do zanošenja priključnog vozila te prelaska na suprotni kolnički trak i udara prednjim dijelom u lijevi dio teretnog automobila marke „MAN“, požeških registarskih oznaka, kojemu je bila pridodana poluprikolica i kojim je upravljao 44-godišnjak. Nakon udara teretno vozilo marke „MAN“ je sletjelo u putni kanal. U prometnoj nesreći 44-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 3. do 9. travnja 2016. godine, u mjestu Kamenski Vučjak, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije lovačkog društva prilikom čega je otuđio radni alat. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi, Lipiku i Velikoj

Tijekom proteklog vikenda su se dogodile i tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Požegi u Osječkoj ulici, u Lipiku u Slavonskoj te u mjestu Velika u Ulici Stjepana Radića, a jedan bijeg s mjesta prometne nesreće je zabilježen u Požegi u Ulici Augusta Šenoe.

Ugrožavali javni promet vozeći u pijanim stanjima

U subotu, 9. travnja, pet minuta iza ponoći, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 31-godišnjakinju koja je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,68 promila upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, slavonskobrodskih registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 1.40 sati, u Pakracu, u Ulici Matice Hrvatske, policijski službenici su zatekli 30-godišnjaka koji je u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, slavonskobrodskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,85 promila.

Također u subotu, oko 20.20 sati, u mjestu Donji Čaglić, u Ulici Roberta Žilija, u prometu je zatečen 59-godišnjak, koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,77 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, sisačkih registarskih oznaka.

U nedjelju, 10. travnja, oko ponoći, u mjestu Jagma, policijski službenici su u prometu zatekli 51-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,16 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: arhivska fotografija