Utorak, 05 Travanj 2016 09:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 1. do 4. travnja 2016. godine, u mjestu Štitnjak, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u gospodarsku zgradu u vlasništvu 44-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

37-godišnjak osumnjičen da je porušio stabla topole

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom sa područja Daruvara kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 1. studenoga 2015. do 1. travnja 2016. godine, u mjestu Badljevina, u Ulici Tome Lujanca, porušio i otuđio nekoliko stabala topole. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Anonimna osoba dragovoljno predala bombe i streljivo

U ponedjeljak, 4. travnja 2016. godine, u Lipiku, osoba koja ja zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 11 ručnih bombi, automatsku pušku i veću količinu streljiva. Eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona su pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Požari na otvorenom, gorjela suha trava i nisko raslinje

U ponedjeljak, 4. travnja 2016. godine, oko 17 sati, između mjesta Kantrovci i Doljanci, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje te je opožareno oko osam hektara površine.

Istoga dana, oko 23.10 sati, u mjestu Poljanska, došlo je do požara kojom prilikom je gorjela suha trava i nisko raslinje.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija