Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 10:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dvije šumske krađe drva

U razdoblju od 1. studenoga 2015. do 1. travnja 2016. godine, u mjestu Badljevina, u Ulici Tome Lujanca, nepoznati počinitelj (ili više njih) je porušio i otuđio nekoliko stabala topole.

U razdoblju od 1. do 30. ožujka, u šumskom predjelu u blizini mjesta Orljavac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je porušio i otuđio nekoliko stabala hrasta, cera i graba u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

 Kod mladića (19) pronađena manja količina marihuane

U subotu, 2. travnja, oko 0.45 sati, u Požegi, u Ulici Grgin dol, policijski službenici su kod 19-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

50-godišnjak vikao na 42-godišnjakinju a potukao se sa 43-godišnjakom

U nedjelju, 3. travnja, oko 10.45 sati, u Pakracu, Aleja kestenova, 50-godišnjak je vikao na 42-godišnjakinju, a 43-godišnjaka je tjelesno napao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 50-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predao streljivo

U ponedjeljak, 1. travnja, na području grada Požege, 46-godišnjak je predao policijskim službenicima streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Tri požara gdje je gorjelo suho lišće, trava i nisko raslinje

U petak, 1. travnja, oko 19.30 sati, u blizini mjesta Kaptol, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je gorjelo suho lišće i nisko raslinje.

Istoga dana, u blizini mjesta Ruševac, došlo je do požara kojom prilikom je gorjelo suho lišće i nisko raslinje.

U nedjelju, 3. travnja, oko 13 sati, u blizini mjesta Škrabutnik, 49-godišnjak je palio suhe grane te je uslijed vjetra došlo do nekontroliranog širenja požara na susjednu šumu. Tom prilikom je izgorjelo suho lišće i drveće. Slijedi očevid.

Istoga dana, oko 16.20 sati, u mjestu Mijači, na neutvrđeni način je došlo do požara u kanalu uz cestu prilikom čega je gorjela suha trava.

Izgubila nadzor nad vozilom i sletila u putni kanal

U petak, 1. travnja, oko 17.30 sati, u mjestu Marindvor, 60-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, izgubila je nadzor nad vozilom prilikom čega je sletjela s kolnika u putni kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 37-godišnja putnica kao i 60-godišnja vozačica protiv koje slijedi prekršajni nalog. 

Vozio pod utjecajem alkohola 1,20 promila, sletio u putni kanal, udario u prometni znak i metalnu ogradu te zadobio teške tjelesne ozlijede

U subotu, 2. travnja, oko 21.55 sati, u mjestu Frkljevci, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,20 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal i udario u prometni znak te u metalnu ogradu u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. U prometnoj nesreći 23-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila su se i dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Pakracu u Ulici Andrije Hebranga te u Kuzmici.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija