Utorak, 29 Ožujak 2016 10:47

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pokradeno nekoliko stabala u vlasništvu Hrvatskih šuma

U razdoblju od 1. veljače do 24. ožujka, u šumskom predjelu u blizini mjesta Klisa, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike

U nedjelju, 27. ožujka, u Požegi, u Cehovskoj ulici, u ugostiteljskom objektu, 25-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) vikao, galamio i razbijao čaše, a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 53-godišnjak

U subotu, 26. ožujka, oko 10.50 sati, u mjestu Donja Obrijež, 53-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,08 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal gdje je prednjom stranom vozila udario u drveni most u vlasništvu 40-godišnjaka. U prometnoj nesreći 53-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Vetovu u Zagrebačkoj ulici te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici.

Ugrožavao javni promet

U subotu, 26. ožujka, oko 20.45 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, osječkih registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 25-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija