Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 10:25

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Jakšiću provalili u kuću 65-godišnjaka, za razbojnicima se traga

U razdoblju od 9. do 11. ožujka, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 65-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U šumi pronašao minu

U četvrtak, 10. ožujka, u šumi iznad mjesta Velika, 37-godišnjak je pronašao minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata. Minu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona je pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljno predali oružje i streljivo

U petak, 11. ožujka, na području grada Kutjeva, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima automatsku pušku.

U subotu, 12. ožujka, u Požegi, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima veću količinu raznog streljiva. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

30-godišnjaka verbalno i tjelesno napala 38-godišnjaka

U subotu, 12. ožujka, oko 9 sati, u Požegi, u Ulici Makse Kuntarića, 30-godišnjakinja je poradi ranijih nesuglasica verbalno i tjelesno napala 38-godišnjaka zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Pod utjecajem alkohola sletio s kolnika

U subotu, 12. ožujka, oko 19.15 sati, u Pakracu, u Ulici Krndija, 26-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed utjecaja alkohola je zahvatio putnu bankinu, sletio s kolnika, prednjim dijelom vozila udario u betonski most kolnog ulaza nakon čega je sa vozilom udario u stablo ukrasnog drveta u vlasništvu 40-godišnjaka pri čemu se vozilo zaustavilo okrenuto na krovu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Ulici Pavla Radića.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija