Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 11:19

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljno predao bombe

U petak, 19. veljače, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima devet ručnih bombi M-52 te oko 300 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

U pretrazi pronađeno streljivo i duhan

U petak, 19. veljače, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Lipika u kojoj prebivaju 34-godišnjak i 61-godišnjakinja prilikom čega su pronašli streljivo te preko 3,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv 34-godišnjaka i 61-godišnjakinje slijedi kaznena prijava.

Vozio pijan i stavio druge registarske oznake na automobil

U petak, 19. veljače, oko 23.40 sati, u Trenkovu, u Ulici Vladimira Nazora, policijski službenici su prilikom kontrole prometa 37-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,34 promila upravljao osobnim automobilom marke „Dacia“, na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 37-godišnjak postavio registarske oznake kako bi se vozilom koristio u prometu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog i kaznena prijava.

Prevozio sitno rezani duhan

U subotu, 20. veljače, oko 11.45 sati, u mjestu Kula, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Hyundai“, osječkih registarskih oznaka, a koji je u vozilu prevozio preko 1,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovali drogu

U subotu, 20. veljače 2016. godine, oko 3.10 sati, u Požegi, u Ulici Pape Ivana Pavla II, policijski službenici su kod 20-godišnjakinje pronašli manju količinu cannabis marihuane.

Istoga dana, oko 20.50 sati, u Požegi, u Ulici Antuna Mihanovića, policijski službenici su kod 16-godišnjaka pronašli cannabis marihuanu.

Nešto kasnije, oko 22 sata, u mjestu Brodski Drenovac, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane.

U nedjelju, 21. veljače 2016. godine, u Požegi, u Osječkoj ulici, policijski službenici su kod 24-godišnjaka pronašli cannabis marihuanu.  Protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Prilikom postupanja omalovažavao policijske službenike

U subotu, 20. veljače, oko 4.10 sati, u Požegi, raskrižje ulica Kralja Zvonimira i Bana Jelačića, 18-godišnjak (1,46) i 19-godišnjak (2,05 promila) su prilikom vršenja očevida omalovažavali i vrijeđali policijskog službenika. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Narušavanja javnog reda i mira

U subotu, 20. veljače, oko 11 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, 37-godišnjak je tjelesno napao 45-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 19.30 sati, u Pleternici, u Ulici kralja Zvonimira, 34-godišnjak (1,92 promila) i 38-godišnjak (2,18 promila) su se poradi ranijih nesuglasica verbalno, a potom i tjelesno sukobili. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Vozio pijan, sletio s ceste BMW-om i udario u zaštitnu ogradu pa pobjegao, kasnije pronađen

U nedjelju, 21. veljače, oko 2.25 sati, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, 27-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,25 promila upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom te udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu Grada Požege. Nakon udara on je napustio mjesto događaja no ubrzo je pronađen od strane policijskih službenika i smješten u posebnu prostoriju policije. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 13.30 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, 57-godišnji vozač koji je upravljao mopedom marke „Tomos“, požeških registarskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika uslijed čega je pao na kolnik te se teško ozlijedio. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija