Ponedjeljak, 04 Siječanj 2016 11:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U četvrtak, 31. prosinca, oko 15 sati u mjestu Japaga 67-godišnji vozač osobnog automobila marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je vozilom u bicikli kojim je upravljao 80-godišnjak. Biciklista je pao na kolnik i teško se tjelesno ozlijedio, a protiv 67-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

U subotu, 2. siječnja, na županijskoj cesti između mjesta Biškupci i Poljanska 43-godišnji vozač, koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prilikom obilaženja udario je u 40-godišnjeg pješaka. Pješak je lakše tjelesno ozlijeđen, a nakon prometne nesreće muškarci su se verbalno i tjelesno sukobili te je vozač osobnog automobila također lakše tjelesno ozlijeđen i protiv obojice slijede prekršajne prijave.

Pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

U četvrtak, 31. prosinca 2015. godine oko 11 sati u Požegi u Sokolovoj ulici na parkiralištu dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila. 

Isti dan oko 20.25 sati u Požegi na raskrižju ulica Frankopanske i Vilim Korajca nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom mimoilaženja oštetio je osobni automobil marke „VW“ kojim je upravljala 43-godišnjakinja. Budući da je počinitelj napustio mjesto prometne nesreće policijski službenici tragaju za njim.

U subotu, 2. siječnja, dogodila su se tri slijetanja osobnih automobila s kolnika. Prvo se dogodilo oko 18.30 sati u mjestu Donji Čaglić, potom oko 20.55 u Kutjevu u Bana Josipa Jelačića te oko 23.20 sati u Požegi u Šokačkoj ulici. 

Ugrožavanje javnog prometa

U nedjelju, 3. siječnja, oko 2 sata u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 27-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW“, požeških registarskih oznaka, kojemu su utvrdili 1,81 promila alkohola u organizmu. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tri narušavanja javnog reda i mira

U četvrtak, 31. prosinca, oko 15.20 sati u Lipiku 75-godišnjakinja je verbalno napala 61-godišnjaka zbog čega protiv nje slijedi prekršajna prijava.

Sutradan, u petak 30 minuta nakon ponoći u Požegi na Sv. Florijana ulici 19-godišnjak (2,55 promila) je na sav glas vikao i galamio. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Isti dan dogodilo se još jedno narušavanje javnog reda i mira i to u mjestu Jakšić kada je 68-godišnjak vikao i galamio na maloljetnike zbog korištenja pirotehničkih sredstava.

Ozlijedio se prilikom korištenja pirotehnike

U četvrtak, 31. prosinca, oko 23.30 sati u mjestu Donji Čaglić, u obiteljskoj kući prilikom korištenja pirotehničkih sredstava lakše se ozlijedio maloljetnik.

U Filipovcu se zapalila drvarnica zbog pepela, a u Tekiću obiteljska kuća zbog svijeća

U petak, 1. siječnja, oko 4.45 sati u mjestu Filipovac zapalila se drvarnica 48-godišnjaka zbog ostavljenog pepela i žari iz peći.

U nedjelju, 3. siječnja, oko 12 sati u mjestu Tekić došlo je do požara na obiteljskoj kući 50-godišnjakinje uslijed dogorijevanja upaljenih svijeća ostavljenih bez nadzora.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija