Ponedjeljak, 14 Prosinac 2015 09:36

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati počinitelji provalili u ljekarnu 

U petak, 11. prosinca, policijskim službenicima je prijavio 55-godišnjak, da je u razdoblju od 15. do 30. listopada 2015. godine, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz ljekarne otuđio više kutija s lijekovima. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava. 

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom sa područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je 6. prosinca 2015. godine, u Pleternici, pronašao novčanik s dokumentima i bankovnim karticama u vlasništvu 44-godišnjakinje nakon čega je podigao novčani iznos od nekoliko stotina kuna. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Neovlašteno posjedovao drogu

U petak, 11. prosinca, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Pleternice u kojoj prebiva 32-godišnjak prilikom čega su pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Provedena racija, maloljetnici konzumirali marihuanu i alkohol

U petak, 11. prosinca, u mjestu Kaptol, u ugostiteljskom objektu, policijski službenici su proveli raciju prilikom čega su kod 16-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog. Također je u lokalu zatečen 16-godišnjak kako konzumira alkoholno piće te o tome slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb, a protiv 51-godišnjeg vlasnika i 27-godišnjeg djelatnika ugostiteljskog objekta slijede optužni prijedlozi.

Automobil u potpunosti izgorio

U subotu, 12. prosinca, oko 3.45 sati, u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske, došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Dacia“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 51-godišnjaka, a koje je u potpunosti izgorjelo.

Ugrožavanja javnog prometa

U petak, 11. prosinca, oko 13.35 sati, u mjestu Kukunjevac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka koji je neprilagođenom brzinom upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,07 promila.

U nedjelju 13. prosinca 2015. godine, zabilježena su tri ugrožavanja javnog prometa. Dvadeset minuta nakon ponoći u Pakracu, u Ulici Krndija, 62-godišnjem vozaču mopeda, daruvarskih registarskih oznaka utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 promila.

Nešto kasnije, oko 1.10 sati, u mjestu Brodski Drenovac, policijski službenici su zatekli 36-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Mercedes“, austrijskih registarskih oznaka, kojemu je utvrđen 1,71 promila alkohola u organizmu te je kod njega pronađena manja količina cannabis marihuane.
A oko 3 sata, u Požegi, u Orljavskoj ulici, 24-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Renault“, utvrđeno je 0,85 promila alkohola u organizmu te je on prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

"Volkswagenom" udario u traktor i okrenuo ga na bok

U petak, 11. prosinca, oko 19.25 sati, u mjestu Trapari, 29-godišnji vozač (0,58 promila) koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao uz rub kolnika prilikom čega je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio traktora požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. Nakon toga došlo je do prevrtanja traktora na desni bok, dok je osobni automobil odbačen na travnatu površinu. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 41-godišnji vozač traktora i 43-godišnji putnik iz osobnog automobila, a protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Ulici Vjekoslava Babukića te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Osječkoj ulici.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija