Četvrtak, 15 Listopad 2015 13:45

„Manje oružja-manje tragedija“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske održana  je mjesečna konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Ivana Radić prezentirala sigurnosne pokazatelje za prvih devet mjeseci 2015. godine.

Također je glasnogovornica naglasila da su na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom prvih devet mjeseci 2015. dragovoljno predali policiji 16 komada automatskog oružja, 63 ručne bombe, 6 mina i 78 drugih rasprskavajućih predmeta (kategorija „A“ prema Zakonu o oružju). Također su predali 22 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja, sedam pištolja i revolvera (kategorija „B“ prema Zakonu o oružju) i 15 komada streljiva i 4,2 kg eksploziva.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Tekst/foto: PU Požeško-slavonska