Srijeda, 07 Listopad 2015 20:25

Smrtno stradala biciklistica

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROMETNA NEZGODA NA CESTI D-49 PLETERNICA - BATRINA        -

RATKOVICA / POŽEŠKA KOPRIVNICA – Na relaciji između Poloja i Ratkovice, oko 19 sati dogodila se prometna IMG 0897nesreća između autobusa i bicikla u kojoj je smrtno stradala starija ženska osoba koja se kretala biciklom glavnom cestom u šumskom predjelu ceste. 

Prema riječima očevidaca došlo je do naleta autobusa na biciklistkinju koja se kretala iz pravca Ratkovice prema Pleternici. Nesretna žena je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu nesreće. 

Na intervenciju je upućena Hitna medicinska pomoć koja je dolaskom na mjesto prometne nesreće mogla utvrditi samo smrt biciklistkinje. Prometnici je još uvijek zatvorena za sav promet zbog policijskog očevida nakon kojeg će biti poznati detalji i uzrok prometne nesreće.

PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE POŽEŠKO SLAVONSKE

DODANO 08.10. U 9,15 SATI

U srijedu, 7. listopada, oko 18.54 sati na prometnici D-49, između mjesta Poloje i Ratkovica 47-godišnji vozač (alkotestiran i nije bilo reakcije) autobusa marke „Setra“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u stražnji dio bicikla kojim je upravljala 65-godišnjakinja bez reflektirajućeg prsluka i bez izvora svjetlosti na prednjoj i stražnjoj strani bicikla. Tom prilikom 65-godišnjakinja je smrtno stradala, a protiv 47-godišnjeg vozača autobusa slijedi kaznena prijava.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 19.32 do 23.45 sati državna cesta D-49 bila je zatvorena za sav promet, a očevidom je rukovodila županijska državna odvjetnica Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu .

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.eu