Srijeda, 18 Ožujak 2015 20:36

Ponovno tragedija na brani Orljave i izgubljen jedan mladi život

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KOD BRANE U CERNIČKOJ ULICI  -

POŽEGA – Ponovno se večeras oko 19 sati dogodila tragedija na Orljavi, na slapu u Cerničkoj ulici, kada je dvoje mladih palo u hladnu Orljavu upravo kod slapa. Mladić 1995. godište se uspio IMG 1703izvući iz slapa, no djevojka nije uspjela isplivati. Ubrzo su došle dežurne službe, mladić je odvezen kolima Hitne medicinske pomoći. On nije u životnoj opasnosti nego jako pothlađen. Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe grada Požega i Policija su krenuli u potragu za nesretnom djevojkom.

 Iza 20 sati u potragu su se uključili i ronioci Ronilačkog kluba Požega i pripadnici Gorske službe spašavanja iz Požege sa čamcem. Za sada potraga nije urodila plodom, a izvještavat ćemo o situaciji pravovremeno.

IMG 1710Prema riječima sanacijskog upravitelja Opće županijske bolnice Požega prof.dr.sc. Željka Glavića na hitni bolnički prijem je primljen mladić, 1995. godište koji nema težih ozljeda, samo je pothlađen, kojemu liječnici pružaju daljnju medicinsku pomoć.

Dodano u 22:25

Potraga je obustavljena zbog loših uvjeta, te će se nastaviti sutra rano ujutro. U potrazi za djevojkom pronađen je samo njen ruksak. Više informacija doznati ćemo sutra kada se nastavi potraga za djevojkom.

Dodano u 6:20

Potraga još uvijek nije nastavljena. Rano ujutro obišli smo područje Cerničke ulice kod brane te zatekli samo jedno policijsko vozilo na mjestu gdje je nestala djevojka sinoć oko 19 sati pala u rijeku Orljavu. Po riječima nadležnih osoba iz policijske službe i gorske službe za spašavanje kako će potraga biti nastavljena odmah rano IMG 5949ujutro ostaje upitno zašto ta potraga još uvijek nije nastavljena, a vidljivost je veoma dobra te su uvjeti za potragu u redu. Nadamo se da će potraga ubrzo krenuti te da će se tijelo nestale djevojke ubrzo pronaći.

Dodano u 9:15

Neslužbeno doznajemo da se radi o mladiću iz Požege A.P. (20) koji je uspio izaći iz rijeke te ga je odvezla Hitna pomoć, kasnije je pušten na kućnu njegu, i djevojci A.P. (18) koja je još uvijek zarobljena u rijeci te nije pronađena.

Dodano u 11:25

Potraga za nestalom djevojkom (A.P.) je ponovno u tijeku. U 8 sati je održan koordinacijski sastanak policije i IMG 5967HGSS-a. Na terenu su vatrogasci, policija, HGSS. Iz Osijeka dolaze profesionalni ronioci. Na potezu od brane kod obilaznice prema Vidovcima gdje je djevojka sinoć pala u hladnu Orljavu HGSS sa psima krenuo je u potragu. Kod igrališta NK Dinamo Vidovci na Orljavi policijski službenici pregledavaju dijelove Orljave s lijeve i desne strane u pravcu prema Kuzmici. Kada dođu profesionalni ronioci iz Osijeka krenut će ponovno pretraga brane kod obilaznice u Cerničkoj ulici.

Tekst: Vladimir Protić/Alen Protić Foto: Vanja Protić/Alen Protić