Srijeda, 12 Studeni 2014 10:55

Martinje i policijska akcija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REKORDER VOZAČ IZ LIPIKA SA 2,11 PROMILA  -

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom razdoblja od 7. do 11. studenoga policija je provela preventivno-represivnu akciju budući da se obilježavalo „Martinje“ i da se očekivao povećan broj sudionika u prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

 - Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 279 vozača, odnosno 253 vozača osobnog automobila, 20 vozača teretnih vozila, tri vozača autobusa, dva vozača bicikla i jedan vozača mopeda. Tom prilikom utvrđena su 142 kršenja prometnih propisa, od čega se 10 prekršaja odnosi na prisutnost alkohola u organizmu vozača. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u organizmu iznad 1,5 promila, a nažalost prema dobnoj strukturi najveći broj sankcioniranih vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola bio je starosti od 18 do 24 godine. Apsolutni „rekorder“ bio je 26-godišnji vozač osobnog automobila marke „Renault Megane“, riječkih registarskih oznaka, kojega su policijski službenici zaustavili u prometu 9, studenoga oko 21,20 sati na području Lipika, a utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od čak 2,11 promila - rekla je glasnogovornica PU Požeško-slavonske Ivana Radić

 Tijekom akcije dogodile su se tri prometne nesreće i to dvije s materijalnom štetom te jedna s lakše ozlijeđenom osobom, ali se ne dovode u vezu s konzumacijom alkohola.