Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 14:58

Na Papuku spašene izgubljene turistkinje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA - U nedjelju, 5. listopada u 18,05 sati, preko Centra 112 zaprimljen je poziv za pomoć tri turista koji su se izgubili na Papuku. Nakon zaprimljenog poziva za pomoć u akciju spašavanja su se uključili članovi HGSS stanica Orahovica i Požega te pripadnici interventne policije PU požeško-slavonske. Naime kako saznajemo radilo se o tri ženske osobe sa područja Osijeka.

 - Iz dobivenih informacija od strane jednog od turista koji se nalazio u planinarskom domu Jankovac, uspjelo se stupiti u telefonski kontakt s izgubljenim osobama od kojih se saznalo da se nalaze na južnom dijelu Papuka. Uspješnom koordinacijom HGSS stanica Orahovica, Požega i OKC policije, akcija je usmjerena na južni dio planine gdje su izgubljeni turisti pronađeni na lokalitetu Dubočanke u 19.20 sati i sigurno dovedeni do planinarskog doma na Jankovcu - stoji na službenim stranicama HGSS-a.

 U akciji spašavanja sudjelovalo je četvero pripadnika HGSS Stanice Orahovica, petero pripadnika iz Stanice Požega te troje pripadnika interventne policije PU požeško-slavonske.