Utorak, 03 Prosinac 2013 15:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Požar na kući

U ponedjeljak, 2. prosinca 2013. godine, oko 16.30 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, u kući u vlasništvu 54-godišnjaka je došlo do požara uslijed prenošenja topline iz dimovodne cijevi u prostoriju dnevnog boravka na kauč i na drvena vrata prostorije odakle se proširio na cijelu prostoriju.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

U ponedjeljak, 2. prosinca 2013. godine, oko 19 sati, na državnoj cesti D-38 između mjesta Brestovac i Skenderovci, 48-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, riječkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,10 g/kg uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika u putni kanal. Vozilo je udarilo u betonski prijelaz preko putnog kanala i potom se prevrnulo. Protiv 48-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

Dovršena kriminalistička istraživanja 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 49-godišnjakom sa područja grada Požege utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je u noći sa srijede na četvrtak 2./3. listopada 2013. godine u Požegi, u Ulici Pavla Radića provalio u prostorije sportskog kluba i otuđio prijenosno računalo, u razdoblju od 8. do 13. studenoga 2013. godine, u Požegi, u Ulici Vjekoslava Babukića provalio u poslovni prostor u vlasništvu 50-godišnjaka prilikom čega je otuđio informatičku opremu i ručne satove, u razdoblju od 11. do 12. studenoga u mjestu Mihaljevci u Vinogradskoj ulici provalio u prostorije sportskog kluba prilikom čega je otuđio nekoliko boca alkoholnih pića, a 26./27. studenoga 2013. godine, u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića provalio u kiosk u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege i otuđio novac i razne cigarete.Protiv 49-godišnjaka slijedi kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku i određen mu je istražni zatvor u trajanju mjesec dana.
Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je otuđeno prijenosno računalo iz provale koja se dogodila 2./3.listopada 2013. godine, 34-godišnjak iako je znao da je ukradeno prodao 32-godišnjaku sa područja grada Požege. Isto tako, utvrđeno je da je isti taj 34-godišnjak počinio tešku krađu provaljivanjem 23./24. studenoga 2013. godine, u Požegi u Vukovarskoj ulici gdje je provalio u podrumske prostorije u vlasništvu 46-godišnjaka i 58-godišnjaka i otuđio nekoliko boca pića. Protiv 34-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.