Petak, 25 Ožujak 2022 10:39

Pod utjecajem alkohola ugrožavali promet vozeći i odjavljene automobile pa završili u pritvoru

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

U četvrtak 24. ožujka 2022. oko 15.35 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke  „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,59 promila upravljala 35-godišnjakinja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 35-godišnjakinja je smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 16.25 sati u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 0,54 promila  upravljao 44-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja, a također je utvrđeno da je vozilo odjavljeno. 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Nešto kasnije, oko 21.15 sati u Lipiku u Ulici Augusta Cesarca, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Mazda“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola 1,72 promila upravljao 37-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.