Ponedjeljak, 08 Ožujak 2021 10:31

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda uz alkohol i ozlijeđene osobe

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

U subotu 6. ožujka 2021. oko 16 sati u Požegi u Ulici bana Josipa Jelačića, 56-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,56 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, zagrebačkih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja skretao je ulijevo, a da nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera pri čemu je vozilom naglo skrenuo udesno poradi izbjegavanja udara u osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak koji je u namjeri izbjegavanja udara skrenuo ulijevo prilikom čega je došlo do udara prednjeg dijela „Opela“ u prednji dio „Volkswagena“. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena, a protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju 7. ožujka 2021. oko 17 sati ne nerazvrstanoj cesti u mjestu Resnik, 14-godišnje dijete koje je upravljalo biciklom, na djelu ceste gdje se nalazi nizbrdica nije prilagodilo brzinu kretanja osobinama i stanju ceste prilikom čega je izgubilo nadzor nad biciklom te palo i teško se ozlijedilo. Također je utvrđeno da nije koristilo zaštitnu kacigu i reflektirajući prsluk i protiv 14-godišnjeg djeteta slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Orljavska i Njemačka.