Četvrtak, 25 Veljača 2021 11:42

Alkoholizirani vozač 40-godišnjak udario u zelenu ogradu ispred policijske postaje i pobjegao a nađen u Alagincima s 1,75 promila

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Pod utjecajem alkohola udario u ogradu

U srijedu 24. veljače 2021. oko  21.40 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja, vozač koji je upravljao osobnim automobilom izgubio je nadzor nad vozilom te  prešao na prostor zasađen čempresima uz rub kolnika i prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u živu ogradu u vlasništvu Policijske uprave požeško-slavonske. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja te su ga policijski službenici zaustavili u mjestu Alaginci i alkotestirali te utvrdili da je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao 40-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta  prometne nesreće u mjestu Velika u Industrijskoj ulici.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno u utorak, 23. veljače 2021. na području PU požeško-slavonske  provodila se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske proveden je nadzor nad 63 vozača te  je tom prilikom utvrđeno ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se 23 prekršaja odnosi na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena. Najveća brzina zabilježena je u Požegi u Zagrebačkoj ulici, gdje je 29-godišnji vozač osobnog automobila upravljao brzinom u naselju od 81 km/h i protiv njega slijedi prekršajni nalog.