Četvrtak, 04 Veljača 2021 08:07

Provaljeno u dva radna stroja i otuđeno gorivo, požar na gospodarskom objektu a Požežanin predao eksplozivne tvari i streljivo

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

U razdoblju od 30. siječnja do 2. veljače 2021. u šumskom dijelu u blizini mjesta Novo Zvečevo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dva radna stroja u vlasništvu trgovačkog društva iz Slatine i otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar

U srijedu 3. siječnja 2021. oko 9.15 sati u mjestu Sulkovci, uslijed nepažnje 48-godišnjeg vlasnika došlo je do požara na gospodarskoj zgradi. Naime, 48-godišnjak je plamenikom s otvorenim plamenom pokušao otopiti led u vodovodnim cijevima te je uslijed djelovanja otvorenog plamena došlo do zapaljenja sijena koje se nalazilo u blizini nakon čega se požar proširio na tavanski prostor i krovište gdje je došlo do nagorijevanja greda i letvi. Protiv 48-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Dragovoljno predao eksplozivna sredstva i streljivo

U srijedu 3. veljače 2021. na području Požege anonimni građanin je policijskim službenicima predao šest detonatora, 20 petardi i  38 komada streljiva. Navedena eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.