Četvrtak, 21 Veljača 2013 13:16

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PROMETNA NEZGODA PUNA NEPROPISNIH DOGAĐANJA

U četvrtak, 14. veljače 2013. godine, oko 9.25 sati u Požegi u ulici Sokolovoj 55-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Fiat Brava“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisne vožnje unatrag sa obilježenog parkirališta udarila je u osobni automobil marke „Suzuki“, također požeških registarskih oznaka, koji je nepropisno parkirao 62-godišnjak. Protiv 55-godišnjakinje, koja je napustila mjesto prometne nesreće, slijedi optužni prijedlog, a protiv 62-godišnjaka obavezni prekršajni nalog.

PRILIKOM MIMOILAŽENJA OŠTETIO„CLIA“

U petak, 15. veljače 2013. godine, oko 19 sati u Mihaljevcima u ulici Stjepana Radića nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom mimoilaženja oštetio je osobni automobil „Renault Clio“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 28-godišnja vozačica. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je napustio mjesto prometne nesreće, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

IZLAZIO IZ DVORIŠTA I SLETIO U PUTNI KANAL

U petak, 15. veljače 2013. godine, oko 22 sata u Požegi u ulici Mlinskoj 21-godišnji vozač (1,32 g/kg) osobnog automobila marke „VW Golf“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisnog uključivanja u promet iz dvorišta i zbog vožnje pod utjecajem alkohola izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

OTUĐEN KLJUČ MOPEDA

Tijekom poslijepodneva i noći, s petka na subotu 15./16. veljače 2013. godine u Požegi u ulici Kralja Držislava nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 29-godišnjaka te iz mopeda otuđio ključ za paljenje. Protiv nepoznatog počinitelja, za kojim tragaju policijski službenici, slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 229 Kaznenog zakona „Teška krađa“.

PREVRNULA „FOCUSA“ NA KROV

U subotu, 16. veljače 2013. godine, oko 11.40 sati na D-51 u blizini mjesta Ferovac 44-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Ford Focus“, zagrebačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela u putni kanal, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Protiv 44-godišnjakinje, koja je lakše ozlijeđena, slijedi obavezni prekršajni nalog.

BJEG S MJESTA PROMETNE NEZGODE

U nedjelju, 17. veljače 2013. godine, oko 4 sata na županijskoj cesti između mjesta Prekopakra i Batinjani nepoznati vozač, nepoznatim vozilom prilikom mimoilaženja prešao je na suprotnu stranu i svojim bočnim vanjskim ogledalom oštetio ogledalo „Opel Vectre“ kojom se iz suprotnog smjera kretao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,34 g/kg). Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem ove prometne nesreće koji je napustio mjesto događaja, a protiv 23-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

PETARDOM AKTIVIRAO ALARM BANKE

U subotu, 16. veljače 2013. godine, oko 21.45 sati u Požegi u ulici Republike Hrvatske ispred banke 15-godišnjak je bacio petardu od čije se eksplozije aktivirao alarm. Protiv 15-godišnjaka zbog narušavanja javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog.

SUBOTNJI IZLAZAK U GRAD ZAVRŠIO TUČOM

U nedjelju, 17. veljače 2013. godine, oko 4 sata u Požegi u ulici Cehovskoj 22-godišnjak (2,26 g/kg) na jednoj strani te 21-godišnjak (1,22 g/kg) i 22-godišnjak (1,59 g/kg) na drugoj strani verbalno su se i tjelesno sukobili. Sva trojica su smještena u posebnu prostoriju policije budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira, te protiv njih slijedi optužni prijedlog.

KRAĐA DIJELOVA TRAKTORA

Tijekom poslijepodneva i noći, 16./17. veljače 2013. godine u mjestu Brezine nepoznati počinitelj (ili više njih) iz dvorišta 55-godišnjaka otuđio je dijelove sa dva traktora. Protiv nepoznatog počinitelja, za kojim tragaju policijski službenici, slijedi kaznena prijava za kazneno djelo iz čl. 229 Kaznenog zakona „Teška krađa“.

KRAĐA UMJETNOG GNOJIVA I TELEFONSKOG KABELA

U razdoblju od 16. do 17. veljače 2013. godine u Pleternici u ulici Kralja Zvonimira nepoznati počinitelj (ili više njih) iz neograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Kutjeva otuđio je nekoliko stotina kilograma umjetnog gnojiva.

U ponedjeljak 18. veljače 2013. godine u vremenu od 3,15 do 7 sati između mjesta Nova Ljeskovica i Našice nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je nekoliko stotina metara telefonskog kabela postavljenog na drvenim stupovima uz željezničku prugu. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave.

7-GODIŠNJAK SE OZLIJEDIO NA ZEBRI

U ponedjeljak 18. veljače 2013. godine oko 12.45 sati u Požegi na Trgu sv. Trojstva 7-godišnje dijete, pretrčavajući kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, udarilo je u desnu bočnu stranu osobnog automobila marke „Fiat Punto“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 69-godišnjak. Dijete je palo na kolnik i lakše se ozlijedilo.