Banner 750x94 bilburger

bilburger

Breadcrumbs

Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 09:19

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Predao oružje i streljivo

U srijedu, 28. kolovoza 2019., u mjestu Klisa, 25-godišnjak je policijskim službenicima predao puško-strojnicu s četiri pripadajuća spremnika, puško-mitraljez, poluautomatsku pušku i 50 komada streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Narušavali javni red i mir

U srijedu, 28. kolovoza 2019., oko 22 sata, u mjestu Velika, u Cirakijevoj ulici, dvije nepoznate muške osobe su bez ikakvog povoda tjelesno napale 28-godišnjaka i 32-godišnjaka koji su tom prilikom lakše ozlijeđeni. Policijski službenici tragaju za počiniteljima i slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Ugrožavanje prometa i tri prometne nesreće s materijalnom štetom

U srijedu, 28. kolovoza 2019., oko 22.40 sati, u Požegi, u Mlinskoj ulici, na parkiralištu, 30-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, udario je u zadnji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 25-godišnjak. Nakon udara 30-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao i policijski službenici su ga zatekli u Jakšiću, u Kolodvorskoj ulici prilikom čega je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,33 promila. 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog poradi počinjenih prekršaja iz čl. 43. st. 2. (radnje vozilom), iz čl. 176. st. 3. (napuštanje mjesta događaja prometne nesreće), iz čl. 199. st. 2. (vožnja pod utjecajem alkohola) primjenom čl. 293. st.1. (izazivanje prometne nesreće s materijalnom štetom) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u Požegi u Ulici Šokačka cesta i u mjestima Jakšić i Omanovac.