Srijeda, 28 Kolovoz 2019 08:47

Upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 3,29 promila

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Predao eksplozivna sredstva i streljivo

U utorak, 27. kolovoza 2019., na području grada Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima dva eksplozivna uloška za protupješačku nagaznu minu, tri detonatorske kapisle i 129 komada streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 3,29 promila

U utorak, 27. kolovoza 2019., oko 19.45 sati, u Kaptolu, u Vinogradskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 37-godišnju vozačicu koja je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,29 promila upravljala osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka. Vozačica je smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv nje slijedi prekršajni nalog. Predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama je od 10. 000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana i šest negativnih prekršajnih bodova te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U utorak, 27. kolovoza 2019., oko 9.20 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, izvršio je pretjecanje, a potom odmah i skretanje udesno u namjeri zaustavljanja i parkiranja, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je došlo do ometanja 65-godišnje vozačice bicikla koja je izgubila ravnotežu i pala na travnatu površinu van kolnika. Ona je lakše ozlijeđena, a protiv 42-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 13.35 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, 26-godišnji vozač osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, smanjio je brzinu kretanja vozila poradi skretanja s kolnika prilikom čega je u njega uslijed nedržanja potrebitog razmaka udario 54-godišnji vozač, a koji je upravljao osobnim automobilom marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 26-godišnja putnica koja se nalazila u „Volkswagenu“, a protiv 54-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Pleternici u Mlinskoj ulici.