Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 12:22

Proteklog vikenda 6 prometnih nesreća, dvojica zadržana i pojačane aktivnosti nadzora prometa

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Četvorica narušavala javni red i mir u Požegi

U nedjelju 7. srpnja 2019., iza ponoći, u Ulici Svetog Florijana u Požegi, javni red i mir su vikom i galamom, te međusobnim naguravanjem narušavali 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,11 promila, 17-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,74 promila, 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,53 promila i 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,55 promila. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Puštali glazbu nakon radnog vremena lokala u Požegi

U nedjelju 7. srpnja 2019., iz 3 sata ujutro, iz dva ugostiteljska objekta u Požegi i to na Trgu Svetog Trojstva i Ulici Antuna Kanižlića, izvan redovnog radnog vremena, 18-godišnjak i 24-godišnjak uposlenici tih lokala puštali su glasnu glazbu i na taj način narušavali javni red i mir. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dječaka lakše ozlijedio pas u Pakracu

U nedjelju 7. srpnja 2019., oko 20.15 sati, u Ulici Matije Gupca u Pakracu, 79-godišnjakinja nije držala pod nadzorom svog psa, koji je izašao na ulicu, a potom i ugrizao – lakše ozlijedio 10-godišnjeg dječaka koji je upravljao biciklom, te je time 79-godišnjakinja počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dovršeno kriminalističko istraživanje-narušavao javni red i mir u Pakracu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom s područja Pakraca, kojeg se sumnjiči da je 22. lipnja 2019., oko 3.30 sati, u ugostiteljskom objektu u Pakracu narušavao javni red i mir, na način da je tjelesno napao 30-godišnjaka, 27-godišnjaka i 34-godišnjaka. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ukupno 6 prometnih nesreća, dvojica zadržana i pojačane aktivnosti nadzora prometa

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 6 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. U petak, 5. srpnja 2019., oko 19 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 35-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,77 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka.

U subotu, 6. srpnja 2019., oko 20.20 sati, u ulici Mlinskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla i pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljao četverociklom marke „Xinyang“, požeških registarskih oznaka.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja, od čega se ističu 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 27 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, a 15 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,77 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 84 km/h. U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečen je jedan ponavljač prekršaja, koji je ranije evidentiran kao počinitelj prekršaja nepropisne brzine.