Utorak, 28 Ožujak 2017 12:24

Požega ovog vikenda kvizaško središte Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SOVA - SPRING OPEN VALLIS AUREA -

POŽEGA - Ovaj vikend u Požegi u organizaciji udruge „Kvizoljupci Zlatne doline“ po prvi puta se održava „SOVA - Spring Open Vallis Aurea“ kvizaški turnir. 1. i 2. travnja, će Požega biti doslovno hrvatsko kvizaško središte. Po broju natjecatelja i broju pitanja ovo natjecanje će biti najveće kvizaško natjecanje u Hrvatskoj. Osigurano je 500 pitanja, i više od 5 sati kviziranja. Uvodni dio pojedinačnog kviza i kviz parova održavaju se u hotelu Grgin dol. Ekipni kviz i finale pojedinačnog natjecanja održavaju se na Veleučilištu u Požegi i otvoreni su za publiku, uz slobodan ulaz. Kako su za javnost rekli organizatori Tomislav Bleiziffer i Hrvoje Vlahov, očekuje se oko stotinu istaknutih hrvatskih natjecatelja, a među najpoznatijima Morana Zibar, Dean Kotiga, Krešimir Međeral-Sučević, Mladen Vukorepa, Mario Kovač i drugi. Osim njih, potvrđen je dolazak i nekoliko najpoznatijih reprezentativaca te autora pitanja za HRT kviz „Potjera“. 

Turnir je otvoren i za sve ostale koji žele sudjelovati. Kotizacija je simboličnih 30 kuna po osobi, a prijaviti se može putem interneta na (http://kvizoljupci.wixsite.com/sova).

Otvorenje natjecanja je 1. travnja u hotelu Grgin Dol u 13,00 sati, a od 17,00 sati ekipno natjecanje održat će se u Veleučilištu Požega. Drugog dana, u nedjelju od 10,00 sati u Hotelu Grgin dol natječu se parovi, a od 13,30 je na rasporedu finale pojedinačnog kviza na kojem će sudjelovati deset najboljih od prethodnog dana. Bit će odigrana i završnica u ekipnom natjecanju, s ekipama po četiri natjecatelja. Za kraj natjecatelji će posjetiti vinariju Veleučilišta u Podgorju.

Tekst/foto: V. Protić