Srijeda, 29 Ožujak 2017 14:08

„Požeška kuća“ prvi dodir posjetitelja s gradom Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAPREDUJU RADOVI NA UREĐENJU TURISTIČKOG CENTRA ZA POSJETITELJE VRIJEDNOG 3 MILIJUNA KUNA -

POŽEGA – Investicija vrijedna 3 milijuna kuna na uređenju turističkog centra „Požeška kuća“ napreduje, završavaju se građevinski radovi, a slijedi unutarnje uređenje i opremanje. Grad Požega i Turistička zajednica Požega gostima IMG 0463će ovdje predstavljati turističku ponudu grada i okolice. Nudit će se turistička priča grada doživljaja i finih okusa kroz sva četiri godišnja doba i za svih pet osjetila, temeljena na povijesnim i kulturnim vrijednostima, gastronomiji i glazbi, ali i čokoladi i vinu.

- Požeška kuća je projekt iz turizma, vrijedan 1,9 milijuna kuna u građevinskom dijelu, od kojih je sada završeno oko 1,1 milijun kuna. U drugoj fazi kada se završi ovaj građevinski dio ide opremanje interijera i program multimedije i turističkih sadržaja. U projektu imamo potporu Ministarstva turizma, do sada od 980 tisuća kuna te u fazi opremanja još 1 milijun kuna. Ostale troškove snosio je grad Požega iz svog proračuna. Ovim projektom otvara se turistička priča grada Požege – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je obišao završne građevinske radove na Požeškoj kući.

- Ovo će biti jedna zanimljiva i atraktivna priča za sve posjetitelje grada Požege, prvi susret s gradom kroz jednu lentu vremena i povijest, kroz interaktivne sadržaje zabavnog karaktera gdje će se kroz multimediju upoznati sve znamenitosti Požege. Priču u podrumu povezujemo s gradom okusa, sa čokoladom i vinom, sa jelima iz Muzeja u loncu, gdje će se gosti upoznati i sa recepturama starih jela. Cijeli koncept je vrlo zanimljiv i uvod za sve posjetitelje grada Požege – dodao je gradonačelnik Neferović koji i priču „Kuće Kraljevića“ želi vidjeti u nastavku IMG 0451turističke priče o Požegi. Na tom mjestu bi bilo „požeško dvorište“ dodatni sadržaji koji bi se postavili u suradnji s OPG-a upravo na temelju prepoznatljivih okusa ovog kraja kroz sva četiri godišnja doba.

„Požeška kuća“ bit će podijeljena na dva dijela, prizemlje i podrum, od kojih će svaki dio pričati svoju priču. U prizemlju će se nalaziti info točka, odnosno prijemni centar te sobe posvećene fra Luki Ibrišimoviću i barunu Franji Trenku, dok će podrum biti posvećen okusima, točnije degustaciji prepoznatljivih okusa požeškog kraja. Umjesto ulaznice, posjetitelji će dobiti pluteni čep s različitim bojama koji će kasnije na zanimljiv način moći i iskoristiti. Tu su još i „pijani bicikl“ na kojem će se vožnjom kroz grad u dvorani za projekcije moći upoznati znamenitosti grada, strateške igre za djecu, mačevanje s barunom Trenkom kao interaktivna video igra te brojni drugi zanimljivi sadržaji.

Tekst/foto: Vladimir Protić